Τροχοί & TIR

Αισθητήρας ιμάντων για ασφάλεια φορτίων

Η BPW σε συνεργασία με τη Dolezych -μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στις τεχνολογίες ασφάλισης φορτίου- λανσάρουν το ≪iGurt≫, έναν αισθητήρα που αναπτύχθηκε από την BPW και ο οποίος παρακολουθεί εν κ
Δευτέρα 26/07/2021 - 13:08
Κοινοποίηση στα Social Media
ιμάντας πρόσδεσης φορτίου
Ο αισθητήρας παρακολουθεί εν κινήσει την κατάσταση του ιμάντα πρόσδεσης, ώστε να αποφευχθεί τυχόν χαλάρωσή του.

Η BPW σε συνεργασία με τη Dolezych -μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στις τεχνολογίες ασφάλισης φορτίου- λανσάρουν το ≪iGurt≫, έναν αισθητήρα που αναπτύχθηκε από την BPW και ο οποίος παρακολουθεί εν κινήσει την κατάσταση του ιμάντα πρόσδεσης, κατά πόσο δηλαδή διατηρεί την ένταση σύσφιξης πάνω στο φορτίο, ώστε να αποφευχθεί τυχόν χαλάρωσή του.

Το εν λόγω σύστημα πρόσδεσης είναι πλέον διαθέσιμο, με το βασικό πακέτο να κοστίζει στη Γερμανία 99 ευρώ (συν ΦΠΑ) και να περιλαμβάνει το σύστημα αισθητήρα iGurt, τον ιμάντα των 7,5 μέτρων της Dolezych και την καστάνια DoMulti.

Ο αισθητήρας μετρά την δύναμη σύσφιξης κατά την πρόσδεση και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και εμφανίζει τη σχετική ένδειξη στο smartphone του οδηγού και επίσης -κατόπιν αιτήματος- στην πύλη τηλεματικής, στην έδρα της μεταφορικής.

Το παραπάνω σημαίνει πως η ασφάλεια του φορτίου παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο, προκειμένου να είναι δυνατή η έγκαιρη αποφυγή αστοχιών.

Σημειώνεται, πως το σύστημα ασφάλισης φορτίου της BPW προσφέρεται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, οι οποίες -εκτός του αισθητήρα iGurt- περιλαμβάνουν ιμάντες της Dolezych μήκους 7,5 ή 9,5 μέτρων, καθώς και σταθερά άκρα με δύο διαφορετικούς τύπους καστάνιας (καστάνια ανύψωσης μικρού μοχλού για προφόρτιση έως 300 daN και καστάνια έλξης με μακριά λαβή DoMulti για έως και 600 daN). 

PreviousNext