Τροχοί & TIR

Scania Grizzly Bear

Άγρια βουνά, δάση, λίμνες και ποτάμια αποτελούν το καθημερινό πεδίο δράσης και εργασίας των οδηγών της εταιρείας Kormos Wood, η οποία δραστηριοποιείται αρκετές δεκαετίες στο χώρο της ξυλεμπορίας. Με
από Παύλος Μαυρομύτης | Σάββατο 24/07/2021 - 17:36
Κοινοποίηση στα Social Media
scania με αερογραφίες
Ο τριαξονικός τράκτορας της εταιρείας Kormos Wood Α.Ε. η οποία δραστηριοποιείται στη ξυλεμπορία.

Άγρια βουνά, δάση, λίμνες και ποτάμια αποτελούν το καθημερινό πεδίο δράσης και εργασίας των οδηγών της εταιρείας Kormos Wood, η οποία δραστηριοποιείται αρκετές δεκαετίες στο χώρο της ξυλεμπορίας. Με έδρα τα Ιωάννινα, και με υποκατάστημα στα Τρίκαλα, τα φορτηγά ταξιδεύουν στους ορεινούς όγκους, όπου φορτώνουν κορμούς δέντρων για να τους μεταφέρουν στους πελάτες της εταιρείας.

Οι οδηγοί της Kormos Wood είναι αρκετά τυχεροί καθώς ο δικός τους χώρος εργασίας είναι ο πιο αξιοζήλευτος. Άραγε ποιο γραφείο να συγκριθεί με τη μοναδική θέα που τους προσφέρει η καμπίνα τους; Οι ίδιοι αλλάζουν διαρκώς παραστάσεις, βλέπουν συνεχώς νέα μέρη και στο τέλος της ημέρας, παρά την κούραση, οι μπαταρίες είναι γεμάτες από την επαφή με τη φύση. Ωστόσο, η δουλειά τους απαιτεί εμπειρία και τεράστια προσοχή καθώς διαρκώς δοκιμάζονται οι αντοχές και τα όριά τους σε τοποθεσίες με δύσκολη πρόσβαση. Άλλωστε για αυτό το λόγο οι οδηγοί των ξυλάδικων φορτηγών θεωρούνται δικαιολογημένα από τους πιο καλούς στο είδος τους.

Έργο τέχνης

Πρόσφατα η Kormos Wood Α.Ε ανταποκρινόμενη στις αυξανόμενες απαιτήσεις της δουλειάς της, πρόσθεσε στο στόλο της ένα ακόμη όχημα. Πρόκειται για ένα φορτηγό Scania που μετατράηκε σε τριαξονικό τράκτορα, το οποίο διαθέτει και γερανό για

τη φόρτωση ξυλείας. Το R 620 δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς αποτελεί ένα από τα κορυφαία μοντέλα της σουηδικής εταιρείας με σημείο αναφοράς τον δυνατό και αποδοτικό V8 κινητήρα του. Αυτός άλλωστε είναι ο βασικός λόγος που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και αγαπητό το συγκεκριμένο μοντέλο ανάμεσα στους σκανιάκηδες.

Ωστόσο το R 620 της Kormos Wood πρόκειται να μας εντυπωσιάσει για έναν ακόμη σημαντικό λόγο και αναφερόμαστε φυσικά στη δυναμική του εμφάνιση με τις φανταχτερές αερογραφίες. Είναι αυτό που σου προκαλεί το ενδιαφέρον και σε τραβάει σαν μαγνήτης. Κάθε σχέδιο της αερογραφίας είναι ξεχωριστό και το βασικό μοτίβο περιστρέφεται γύρω από τη φύση. Το σχέδιό της απεικονίζει κατά κάποιο τρόπο αυτό που καθημερινά βλέπει ο οδηγός του 620 στα μέρη που κινείται. Ποτάμια, βουνά, διαφόρων ειδών πουλιά και φυσικά αρκούδες, κάτι συνηθισμένο για τα βουνά της Πίνδου. Βέβαια σημείο αναφοράς για το R αποτελεί και ο χρωματισμός του, με τις μοβ ρίγες κατά μήκος της καμπίνας να προσδίδουν ξεχωριστό στυλ. Ένα καθαρόαιμο ξυλάδικο φορτηγό χρειάζεται μερικές ακόμη προσθήκες για να θυμίζει την καταγωγή του και αυτές δεν είναι άλλες από την ανοξείδωτη μπάρα, τους προβολείς, τα τενόρια και τους φάρους.

Η γοητεία του R 620 δεν περιορίζεται μόνο στην εξωτερική πλευρά καθώς ανοίγοντας τις πόρτες η μαγεία συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με τις επενδύσεις δερματίνης να αναβαθμίζουν σημαντικά την εικόνα της Highline καμπίνας.

Η επόμενη συνάντησή μας με το R έχει προγραμματιστεί στο φυσικό του περιβάλλον στα άγρια βουνά, για να καταγράψουμε από κοντά τη δουλειά του οδηγού του, μέσα σε δύσκολες και απρόβλεπτες καταστάσεις.

PreviousNext