Τροχοί & TIR

Ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων: Θεαματική η άνοδος των LCV. Οι εξελίξεις στα λεωφορεία.

Προσοδοφόρο για τους εισαγωγείς και αντιπροσώπους ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων (LCV) υπήρξε το πρώτο πεντάμηνο του έτους κατά το οποίο οι ταξινομήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας σημείωσαν αύ
από Θάλεια Αγριμανάκη | Τρίτη 20/07/2021 - 09:56
Κοινοποίηση στα Social Media
Ford να προηγείται σταθερά και με σημαντική δια- φορά από την δεύτερη Toyota
Η Ford προηγείται σταθερά και με σημαντική διαφορά από τη δεύτερη Toyota

Προσοδοφόρο για τους εισαγωγείς και αντιπροσώπους ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων (LCV) υπήρξε το πρώτο πεντάμηνο του έτους κατά το οποίο οι ταξινομήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας σημείωσαν αύξηση κατά 77% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Ταξινομήθηκαν συνολικά 4.290 οχήματα έναντι 2.424 πέρυσι, με τη Ford να προηγείται σταθερά και με σημαντική διαφορά από την δεύτερη Toyota, όπως φαίνεται στον αναλυτικό πίνακα.

Αυξημένες ήταν και οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων ελαφρών επαγγελματικών, αλλά η ποσοστιαία διαφορά περιορίστηκε στο 20,14% με 6.317 ταξινομήσεις έναντι 5.258 πέρυσι. Στα καινούργια μεσαία φορτηγά, η αύξηση κατά μόλις 22 μονάδες δεν μπορεί να αντισταθμίσει τη μείωση κατά 67 φορτηγών της βαριάς κατηγορίας.

Ωστόσο, πληροφορίες του Τ.Τ. αναφέρουν πως η εικόνα θα βελτιωθεί κατά το τελευταίο τετράμηνο του έτους και αυτό γιατί θα ξεκινήσουν οι παραδόσεις (και ταξινομήσεις) πολλών φορτηγών που έχουν ήδη παραγγελθεί φέρνοντας χαμόγελα στην Λ. Αθηνών, αλλά και πιο πέρα.

Ταξινομήσεις λεωφορείων και οι εξελίξεις

Για το ίδιο επίσης διάστημα, αναμένεται περαιτέρω αύξηση στις ταξινομήσεις των λεωφορείων, κυρίως τουριστικών με τις δυο γερμανικές μάρκες να μοιράζονται τη μερίδα του λέοντος.

Ενθαρρυντικό στοιχείο το γεγονός ότι οι ταξινομήσεις καλύπτουν και τις τρεις κατηγορίες θέσεων, αν και όπως συμβαίνει συνήθως τα μέχρι 20 θέσεων λεωφορεία έχουν τον πρώτο λόγο στις πωλήσεις.

Στο μεταξύ, πλησιάζει η ώρα της προκήρυξης του μεγάλου διαγωνισμού της προμήθειας των 800 καινούργιων λεωφορείων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως δήλωσε μεταξύ άλλων στις 18 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς. Εφόσον πράγματι τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες προκηρυχτεί ο διαγωνισμός, θα έχουν ένα δύσκολο καλοκαίρι όσοι θα αναλάβουν τη σύνταξη των προσφορών. 

PreviousNext