Τροχοί & TIR

Scania Black Warrior

Εμφανίστηκε στο Θεσσαλικό κάμπο ένας μαύρος πολεμιστής και αμέσως επικράτησε πανικός και αναταραχή στον κόσμο του φορτηγού. Από πού ήρθε, ποιος τον έφερε και ποιος θα πορεύεται μαζί του; Απλές ερωτή
από Παύλος Μαυρομύτης | Τετάρτη 02/02/2022 - 01:21
Κοινοποίηση στα Social Media
Scania Black Warrior
Scania Black Warrior

Εμφανίστηκε στο Θεσσαλικό κάμπο ένας μαύρος πολεμιστής και αμέσως επικράτησε πανικός και αναταραχή στον κόσμο του φορτηγού. Από πού ήρθε, ποιος τον έφερε και ποιος θα πορεύεται μαζί του; Απλές ερωτήσεις οι οποίες χρήζουν άμεσης απάντησης και για αυτό το λόγο ταξιδεύουμε μέχρι την Καρδίτσα για να βρούμε το νέο του ιδιοκτήτη. Μετά από τη σχετική έρευνα ο δρόμος μας φέρνει στους Σοφάδες και συγκεκριμένα στην οικογένεια Αποστολόπουλου η οποία πρόσθεσε στο στόλο της τον Black Warrior, ένα μαύρο Scania R το οποίο είναι έτοιμο...για μάχη!

Από το χθες στο σήμερα

Η οικογένεια Αποστολόπουλου από την περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας έχει τη δική της μακρά ιστορία στο χώρο της μεταφοράς από το 1952. Δραστηριοποιείται στην εθνική μεταφορά με επικαθήμενα και συρόμενα καθώς επίσης με χωματουργικά φορτηγά. Να τονίσουμε ότι σύντομα η μεταφορική πρόκειται να επεκταθεί και στη διεθνή μεταφορά. Επίσης στη δεκαετία του 1970 είχε και λεωφορείο στο ΚΤΕΛ Καρδίτσας.

Το μεράκι και η αγάπη για το φορτηγό περνάει από γενιά σε γενιά και αυτό αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στην εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται όλα τα φορτηγά της εταιρείας, τα οποία στεγάζονται σε ειδικό χώρο, ώστε να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες.

 

Son's dream... Father's nightmare

Ήρθε η στιγμή όμως το νεότερο μέλος της οικογένειας, ο Αργύρης Αποστολόπουλος να μας παρουσιάσει, τον Black Warrior και να μας αποκαλύψει τη γοητεία του R. Για να γίνει αυτό, ξεκοτσάρουμε τον τράκτορα, τον πλένουμε, τον γυαλίζουμε και ξεκινάμε. Για πού όμως; Για ένα ειδυλλιακό τοπίο που επέλεξε ο Αργύρης σαν το κατάλληλο σκηνικό για μια εντυπωσιακή φωτογράφιση και αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, η επιλογή του τον δικαίωσε.

Πριν περάσουμε στο εσωτερικό θα βγάλουμε τα παπούτσια και εν συνεχεία θα βολευτούμε αναπαυτικά στη θέση του συνοδηγού. Το ταξίδι μας ξεκινάει με τις μουσικές επιλογές του Αργύρη στο ηχοσύστημα συνοδευόμενες από τη V8 μελωδία της ελευθέρας εξάτμισης. Όσο οδηγεί ο Αργύρης μας μιλάει για την αγάπη του για τα φορτηγά και φυσικά για την τελευταία τους αγορά, το R. Κοιτάζοντας όλα τα καλούδια που έχει το Scania, με δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, ανοξείδωτα στο εξωτερικό, μπάρες με προβολείς, καθώς και μίνι αερογραφίες συνειδητοποιούμε πόσο δίκιο έχει το ρητό που είναι γραμμένο στο παρμπρίζ… Το όνειρο του γιου, ο εφιάλτης του πατέρα... Κάθε νέο παιδί θέλει να οδηγεί ένα τέτοιο φορτηγό γιατί ως γνωστόν του κάνει όλα τα γούστα. Ο πατέρας όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι τα γούστα πληρώνονται...

PreviousNext