Τροχοί & TIR

R 730 Super Truck by Ganas S.A.

Η εταιρεία Ganas S.A. από τον Τύρναβο δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυγειομεταφοράς και δια- θέτει ένα μεγάλο στόλο οχημάτων. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον ιδιοκτήτη και τους γιους του να ασχολούνται
από Παύλος Μαυρομύτης | Κυριακή 20/02/2022 - 11:02
Κοινοποίηση στα Social Media
R 730 Super Truck

Η εταιρεία Ganas S.A. από τον Τύρναβο δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυγειομεταφοράς και δια- θέτει ένα μεγάλο στόλο οχημάτων. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον ιδιοκτήτη και τους γιους του να ασχολούνται με το παρουσιαστικό των φορτηγών τους προσέχοντας ιδιαίτερα την εμφάνισή τους. Άλλωστε όπως πολύ σωστά υποστηρίζουν αρκετοί, τα φορτηγά και οι οδηγοί είναι η εικόνα μιας εταιρείας, οπότε όλοι προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αυτή τη φορά η εταιρεία θα μας απασχολήσει και πάλι για έναν ξεχωριστό λόγο, καθώς ο Γιώργος Γκάνας μας παρουσιάζει την πρόσφατη προσθήκη στον στόλο τους, το Scania R 730. Το απόλυτο Super truck που βελτιώθηκε αποκλειστικά από έλληνες μάστορες. Ας ταξιδέψουμε μέχρι τον Τύρναβο για να το γνωρίσουμε...

Η ημέρα του φορτηγού

Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν σε ένα μεγάλο στόλο, όπως αυτόν της Ganas S.A., όλα τα φορτηγά να βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Ο λόγος είναι απλός. Αφενός οι οδηγοί προσπαθούν να τα προσέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται, αφετέρου, ο Σάκης και ο Γιώργος Γκάνας δαπανούν καθημερινά αρκετές ώρες ώστε να φροντίζουν σχολαστικά κάθε φορτηγό της επιχείρησης.

Τα Σαββατοκύριακα είναι πάντα αφιερωμένα στα φορτηγά τους καθώς όλος ο στόλος επιστρέφει στη βάση του, οπότε, έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν το καθένα ξεχωριστά. Μετά τον καθιερωμένο έλεγχο έρχεται το πλύσιμο και έπειτα όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν για το επόμενο δρομολόγιό τους.

Ο ά-R-χοντας

Μια τέτοια μέρα επιλέξαμε και εμείς για να συναντήσουμε τον Γιώργο Γκάνα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τους και να μας παρουσιάσει τον ά-R-χοντα, το πανίσχυρο R 730.

Με τον Γιώργο τα έχουμε ξαναπεί στο παρελθόν καθώς μας έχει συστήσει και άλλα φορτηγά της μεταφορικής τους. Άλλωστε το μεράκι για το φορτηγό έχει μπολιάσει μέσα του από μικρή ηλικία. Μαζί με τον πατέρα του σχεδιάζουν και πραγματοποιούν κάθε βελτίωση στα φορτηγά τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική πλευρά της καμπίνας με αερογραφίες και στο εσωτερικό με ντύσιμο της ταπετσαρίας με διάφορες επενδύσεις.

Από το γενικό κανόνα δε θα μπορούσε να ξεφύγει και το R της παρουσίασης το οποίο με βεβαιότητα θα λέγαμε ότι είναι το κόσμημα της μεταφορικής. Το R δεν είναι ούτε απλό, ούτε λιτό, αντιθέτως είναι ένα αυτοκίνητο πραγματικό τούμπανο.

Άλλωστε αυτή είναι η επιτυχία ενός φορτηγού. Να προκαλεί ποικιλότροπα συναισθήματα από όπου περνάει, κάτι που πετυχαίνει στον απόλυτο βαθμό το 730 της Ganas. Η συνταγή είναι γνωστή. Μια επίσκεψη στον αερογραφίστα Δαμιανό Κοντό στην Ελασσόνα και το λευκό R μετατράπηκε σε θηρίο της ασφάλτου. Οι εξωτερικές πινελιές προσέδωσαν δυναμισμό στο R κάνοντας επιβλητική την παρουσία του στην εθνική οδό. Σήμα κατατεθέν του αυτοκινήτου είναι οι αερογραφίες με ένα σχήμα που έχει ταιριάξει απόλυτα επάνω του.

Οι αλλαγές στον ά-R-χοντα συνεχίστηκαν στο εσωτερικό της καμπίνας όπου ανέλαβε δράση ο ταπετσιέρης Γιώργος Ναούμ βάζοντας με τη σειρά του την τέχνη του για να ολοκληρωθεί η μαγεία του τράκτορα. Τα καλά όμως δεν τελειώνουν εκεί, καθώς με τους κρυφούς και φανερούς φωτισμούς του αποσπά επάξια τον τίτλο Super Truck by night...

Τελειώσαμε με τα φορτηγά της Ganas S.A; Φυσικά και όχι καθώς όλο και κάποιο νέο μοντέλο θα κάνει αισθητή την παρουσία του στην πασαρέλα που λέγεται εθνική οδός 

PreviousNext