Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό Toyota με αυτονομία 330 χλμ.

Τον προσεχή Μάρτιο θα εκκινήσει η εμπορική πορεία του PROACE Verso Electric, του νέου ηλεκτροκίνητου 9θέσιου μοντέλου που κατασκεύασε η Toyota, παίρνοντας ως βάση το τρίο του ομίλου PSA, Citroen Ber
Πέμπτη 17/02/2022 - 11:39
Κοινοποίηση στα Social Media
toyota PROACE Verso Electric

Τον προσεχή Μάρτιο θα εκκινήσει η εμπορική πορεία του PROACE Verso Electric, του νέου ηλεκτροκίνητου 9θέσιου μοντέλου που κατασκεύασε η Toyota, παίρνοντας ως βάση το τρίο του ομίλου PSA, Citroen Berlingo, Peugeot Rifter και Opel Combo Life.

Το Toyota PROACE Verso Electric διατίθεται στις εκδόσεις μήκους Compact, Medium και Long, οι οποίες -με τα καθίσματα σε πλήρη διάταξη- προσφέρουν μπαγκαζιέρα όγκου 280, 640 και 1.060 λίτρων, αντίστοιχα. Ένας τόνος είναι το ωφέλιμο φορτίο (όπως και η ελκτική ικανότητα με φρένα), ενώ αν ο υποψήφιος αγοραστής επιλέξει τις μικρές μπαταρίες, φτάνει στους 1,2 τόνους.

Σε ό,τι αφορά στην ηλεκτρική γραμμή κίνησης, αυτή αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει ισχύ 136 ίππων και ροπή 260 Nm, με την Toyota να προσφέρει τρεις λειτουργίες οδήγησης, τις Eco, Normal και Power.

Ο ηλεκτρικός κινητήρας τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες χωρητικότητας 50 kWh ή 75 kWh, που προσδίδουν στο όχημα μέγιστη αυτονομία 230 χλμ. και 330 χλμ., αντίστοιχα (κύκλος WLTP).

Οι μπαταρίες -που συνοδεύονται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ.- φορτίζουν μέσω φορτιστή είτε 7,4 kW είτε 11 kW (προαιρετικά). Σε έναν ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW, απαιτούνται 30 λεπτά για τις μικρές και 45 λεπτά για τις μεγάλες μπαταρίες.

Σημειώνεται, πως το νέο ηλεκτρικό Toyota προσφέρεται στις εκδόσεις εξοπλισμού Combi, Shuttle, Family και VIP, οι οποίες προσφέρουν -μεταξύ άλλων- σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών και πλοήγηση, αυτόματο κλιματισμό, θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικό χειρόφρενο, είσοδο χωρίς κλειδί και αυτόματα αναδιπλούμενους καθρέπτες.

Το «παρών» δίνει και η δέσμη συστημάτων ασφαλείας «Toyota Safety Sense» που περιλαμβάνει τα συστήματα Pre-Collision System (PCS) με αναγνώριση πεζών, Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) και Road Sign Assist (RSA), εμπρός-πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας 180ο και Blind Spot Monitor. 

PreviousNext