Τροχοί & TIR

Στα μεσαία van η Renult Trucks

Για πρώτη φορά η Renault Trucks εντάσσει στη γκάμα της μεσαίο van, και συγκεκριμένα, το νέο Trafic. Μέχρι σήμερα, το κάτω όριο σε ό,τι αφορά το τονάζ, ήταν ειδικές διαμορφώσεις του Renault Master, ό
Δευτέρα 21/02/2022 - 14:40
Κοινοποίηση στα Social Media

Για πρώτη φορά η Renault Trucks εντάσσει στη γκάμα της μεσαίο van, και συγκεκριμένα, το νέο Trafic.

Μέχρι σήμερα, το κάτω όριο σε ό,τι αφορά το τονάζ, ήταν ειδικές διαμορφώσεις του Renault Master, όπως σχολικά, οχήματα μεταφοράς προσωπικού κ.λπ. Ουσιαστικά, θα προσφέρεται ολόκληρη η γκάμα του νέου Trafic, με το λογότυπο Renault Trucks Trafic Red Edition, αλλά η έμφαση θα δοθεί σε εκδόσεις για μεταφορά νωπών τροφίμων ή κατεψυγμένων προϊόντων, όπου ο κατασκευαστής μπορεί να κεφαλαιοποιήσει τη σχετική εμπειρία του.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται το προσεχές καλοκαίρι, αρχικά σε Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ιρλανδία και Αγγλία. 



Πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα κίνηση, καθώς στα 35 χρόνια που η Renault Trucks πουλάει LCV, ποτέ δεν είχε ασχοληθεί με μεσαίο van. Η εξήγηση έχει να κάνει με την έντονη δυναμική στην κατηγορία, και έρευνες αγοράς που δείχνουν ότι πολλοί αγοραστές του μεγαλύτερου Master προέρχονται από αυτούς που έχουν ήδη στόλους με Trafic.

Πέρα, όμως, από αυτό το σκεπτικό, την τόνωση δηλαδή των πωλήσεων και του –επίσης διαθέσιμου ως Red Edition- Master, ο κατασκευαστής διαθέτει πολλά σημεία εξουσιοδοτημένων σέρβις για τα φορτηγά του, τα οποία μένουν ανοιχτά ημέρες και ώρες που δεν λειτουργούν σημεία συντήρησης εταιρειών που πουλάνε αποκλειστικά ελαφρά επαγγελματικά. Τα στελέχη των Γάλλων τέλος, αναφέρουν ότι, δεν υπάρχουν σχέδια για τη διάθεση και του Renault Kangoo. 

 

 

 

PreviousNext