Τροχοί & TIR

1η συνάντηση Old School Club Halkidiki

Ήταν όλοι εκεί. Ιδιοκτήτες, οδηγοί και φίλοι του φορτηγού έδωσαν ένα δυναμικό «παρών» στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στην πρώτη συνάντηση των φίλων φορτηγού με την ονομασία Old School Club Halkidiki. Τ
από Παύλος Μαυρομύτης | Πέμπτη 05/05/2022 - 12:14
Κοινοποίηση στα Social Media
1η συνάντηση Old School Club HALKIDIKI   
1η συνάντηση Old School Club HALKIDIKI   

Ήταν όλοι εκεί. Ιδιοκτήτες, οδηγοί και φίλοι του φορτηγού έδωσαν ένα δυναμικό «παρών» στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής στην πρώτη συνάντηση των φίλων φορτηγού με την ονομασία Old School Club Halkidiki. Την Κυριακή 3 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του συλλόγου, θυμίζοντας παράλληλα τις παλιές καλές εποχές των Truck Show.

Ανάμεσα στις πολλές δράσεις του συλλόγου είναι και η φιλανθρωπία και αυτό το έδειξαν από την αρχή, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης (5.000 ευρώ) δόθηκαν στον συνάδελφο Γιάννη Δαμιανό από τη Χαλκίδα, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ο συντάκτης μας, Παύλος Μαυρομύ- της βρέθηκε εκεί καταγράφοντας σε ένα πλούσιο φωτορεπορτάζ όλα τα παραλειπόμενα.

Ένας σύλλογος γεννιέται

Όλα ξεκίνησαν από μια παρέα καλών φίλων και συναδέλφων από τη Βόρεια Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Ζυμωμένοι από μικρά παιδιά μέσα στο επάγγελμα, βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους συζητώντας για τη δουλειά τους και τη μεγάλη τους αγάπη, τα φορτηγά.

Το χόμπι τους έγινε επάγγελμα και η ιδέα ήρθε αυθόρμητα. Να δημιουργήσουν ένα σύλλογο με επίκεντρο το φορτηγό. Σκοπός του είναι να μαζευτεί κόσμος από όλη την Ελλάδα, να γίνονται συχνά δράσεις και εκδηλώσεις και φυσικά να έχει καθαρά φιλανθρωπικό σκοπό.

Όπως φάνηκε από την πρώτη εκδήλωση η προσπάθεια αυτή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και η συνέχεια αναμένεται εξίσου συναρπαστική. Η μαγιά του συλλόγου είναι το μεράκι αυτών των ανθρώπων για το φορτηγό. Είναι αυτοί που για ώρες βρίσκονται πίσω από το επαγγελματικό τιμόνι και φτάνοντας σπίτι τους μετά από μια κουραστική ημέρα θα ασχοληθούν άλλη μία ώρα για τον καθαρισμό του φορτηγού τους. Είναι αυτοί που η καρδιά τους χτύπα για τις νταλίκες! Είναι τα καλύτερα παιδιά και μόλις αντιληφθούν ότι κάποιος συνάνθρωπός τους έχει ανάγκη, θα τον βοηθήσουν από το υστέρημά τους. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που απαρτίζουν το σύλλογο Old School Club Halkidiki.

Μια τέλεια εκδήλωση

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε και άμα κρίνουμε από την πρώτη προσπάθεια του συλλόγου, το μέλλον του θα είναι λαμπρό.

Στις 3 Απριλίου όλοι οι δρόμοι από νωρίς οδηγούσαν στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Από τις 8:00 το πρωί τα πρώτα φορτηγά κατέφτασαν στο χώρο του ανοιχτού δημοτικού πάρκινγκ της πόλης και μέχρι τις 11:00 είχαν συγκεντρωθεί γύρω στα εκατό οχήματα.

Ο καλός καιρός ήταν σύμμαχος και η θετική διάθεση από όλους τους παρευρισκόμενους έφερε το κέφι και τη χαρά άμεσα σε όλους. Έστω για λίγο ξεχαστήκαμε από τα προβλήματα της καθημερινότητας περνώντας ευχάριστες στιγμές με αγαπημένους ανθρώπους.

Όλοι κοντά στον Γιάννη

Η εκδήλωση αυτή, όπως αναφέραμε στην αρχή, ήταν αφιερωμένη προς τιμήν του συναδέλφου Γιάννη Δαμιανού από τη Χαλκίδα, ο οποίος πέρυσι στα Θεοφάνεια έπεσε στη θάλασσα να πιάσει το Σταυρό, εκπληρώνοντας ένα προσωπικό του τάμα, και δυστυχώς είχε ένα σοβαρό ατύχημα. Έκτοτε κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά με τη βοήθεια του Θεού και της δικής του δύναμης ευχόμαστε και πιστεύουμε ότι σύντομα θα είναι πάλι κοντά μας στους δρόμους. Ο Γιάννης είναι ένα εξαιρετικό παιδί.

Πρόθυμος να βοηθήσει τον καθένα, να δώσει λύσεις σε προβλήματα άλλων, ο άνθρωπος στήριγμα για κάθε συνάνθρωπό του. Αυτή τη στιγμή όμως χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας και αξίζουν πολλά μπράβο στα παιδιά του συλλόγου που τον ενίσχυσαν οικονομικά με τα έσοδα της εκδήλωσης. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες δράσεις υπέρ του Γιάννη και όλοι μας θα είμαστε εκεί ώστε να συνδράμουμε ο καθένας όπως μπορεί. Με τον Γιάννη είχαμε κανονίσει παλαιότερα μια φωτογράφιση σε ένα από τα φορτηγά της οικογένειάς του και περιμένουμε στο μέλλον να μας υποδεχθεί στην καμπίνα του φορτηγού του.

Συγκίνησαν τα λόγια του

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια του Γιάννη Δαμιανού προς όλους τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης, καθώς μέσω βιντεοκλήσης έδωσε το δικό του στίγμα. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας, όπως επίσης τον πρόεδρο και το σύλλογο για την εκδήλωση που διοργανώσατε. Θέλω να ξέρετε ότι τις δυσκολίες της ζωής πρέπει να τις αντιμετωπίζετε με αισιοδοξία, να κοιτάτε μπροστά και να έχετε καλά χιλιόμετρα.

Μακάρι να ήμουν εκεί αλλά έκανα ένα δύσκολο χειρουργείο και αναγκάζομαι να είμαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σε πλάγια θέση. Ειλικρινά με συγκινεί όλο αυτό που κάνετε και μακάρι να μπορώ να βοηθήσω και εγώ σε οτιδήποτε χρειαστείτε».

«Σε ό,τι μπορώ θα είμαι και εγώ δίπλα σας και ειλικρινά ευχαριστώ θερμά για τη στήριξή σας, ψυχολογικά και οικονομικά, και εύχομαι όλα αυτά που κάνετε να σας τα ανταποδώσει ο Θεός όπως το αξίζετε. Να περάσετε καλά, να το ευχαριστηθείτε, να έχετε καλούς δρόμους, υγεία στις οικογένειές σας και στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας, να περνάτε πάντα όμορφα και να ξέρετε ότι είστε στην καρδιά μου και σας σκέφτομαι συνέχεια».

«Να σας γνωρίσω και τον οδηγό του φορτηγού μου τον Αντώνη που είναι ο εκπρόσωπός μου στη δουλειά, είναι σαν να είμαι εγώ, είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που κυκλοφορεί στους δρόμους και σας σέβεται εκείνος όπως θέλω να τον σέβεστε και εσείς, γιατί όπως εσείς έτσι και εκείνος αξίζετε τα καλύτερα. Το σπίτι μου είναι ανοιχτό για όλους σας, γνωστούς και αγνώστους, να έρθετε να σας φιλοξενήσω για όσο θέλετε».

Το περιοδικό εύχεται στο σύλλογο φίλων φορτηγού Old School Club Halkidiki καλή αρχή, με υγεία και καλούς δρόμους για όλα τα μέλη και να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα δίπλα σας, αρωγοί σε ό,τι κάνετε.

PreviousNext