Ο νομός Λακωνίας φημίζεται παγκοσμίως για την εξαιρετική ποιότητα του ελαιόλαδου και των βρώσιμων ελιών της, παράγοντας ετησίως τεράστιες ποσότητες για εσωτερική κατανάλωση, όσο και για εξαγωγές. Η διαδρομή της ελιάς από το χωράφι μέχρι να καταλήξει στο τραπέζι μας είναι μεγάλη και σε όλες τις φάσεις πρωταγωνιστής είναι το φορτηγό.  

Από το Γεράκι Λακωνίας στη Θεσσαλονίκη

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Παναγιώτης Δρούσιας (δεξιά) με το γιο του Χρήστο και τον μηχανολόγο της εταιρείας Γεώργιο Κοντό.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Παναγιώτης Δρούσιας (δεξιά) με το γιο του Χρήστο και τον μηχανολόγο της εταιρείας Γεώργιο Κοντό.

Στο ΤΡΟΧΟΙ & TIR Μαΐου που κυκλοφορεί, ο συντάκτης μας Παύλος Μαυρομύτης ταξιδεύει με το συρόμενο Volvo FH16 750 της εταιρείας Drousias Olive S.A και παρακολουθεί όλη τη διαδικασία, από τη στιγμή που θα μαζευτεί η ελιά από τα δέντρα μέχρι να φτάσει στα καταστήματα πώλησης.   Το δρομολόγιό του ξεκινάει από το Γεράκι Λακωνίας και συνεχίζει μέχρι τη Θεσσαλονίκη ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια καταγράφει την κατάσταση του οδικού δικτύου και το εξοδολόγιο της γραμμής.