Τροχοί & TIR

eActros 600

H Μercedes-Benz Trucks ανακοίνωσε την ονομασία και τις κυριότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό μεγάλων αποστάσεων, του οποίου η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποι
από Βασίλης Δαραμούσκας | Σάββατο 29/07/2023 - 09:00
Κοινοποίηση στα Social Media

H Μercedes-Benz Trucks ανακοίνωσε την ονομασία και τις κυριότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το επερχόμενο, αμιγώς ηλεκτρικό φορτηγό μεγάλων αποστάσεων, του οποίου η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου. 

Πρόκειται για την τελική μορφή παραγωγής ενός οχήματος που έχουμε δει και παρουσιάσει ως πρωτότυπο, με την εύγλωττη ονομασία eActros LongHaul. Το ντιζάιν προς το παρόν δεν αποκαλύπτεται, ενώ ο αριθμός «600» στο λογότυπο του νέου μοντέλου αναφέρεται στη χωρητικότητα των μπαταριών σε κιλοβατώρες, στο ίδιο πνεύμα δηλαδή, με τα αντίστοιχα μοντέλα διανομών eActros 300/400. 

H μεγάλη χωρητικότητα των μπαταριών, και ένας νέος ηλεκτρικός κινητήριος άξονας υψηλής αποδοτικότητας, ο οποίος έχει εξελιχθεί από τον ίδιο τον κατασκευαστή (in-house) συνδράμουν στην εκτιμώμενη μέγιστη αυτονομία των περίπου 500 χιλιομέτρων με μία πλήρη φόρτιση.

Η τελική μορφή του eActros 600 θα αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο
Η τελική μορφή του eActros 600 θα αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο

Τα στελέχη της Mercedes αναφέρουν ότι, έχουν πολύ μεγάλες φιλοδοξίες για το νέο φορτηγό, το οποίο εμπορικά θα αποκαλείται «Νέο eActros 600»: θεωρούν αφενός ότι, θα επιταχύνει σημαντικά τη μετάβαση προς τεχνολογίες με ουδέτερο αποτύπωμα CO2 στην οδική μεταφορά, κι επιπλέον πως θα αποδειχθεί πιο οικονομικό ως προς τα κόστη χρήσης σε σχέση με ένα συμβατικό ντίζελ Actros. 

Για το δεύτερο σκέλος, θα πρέπει να περιμένουμε την επίσημη οδηγική παρουσίαση, και φυσικά να μετρήσουμε την κατανάλωση και να μάθουμε το κόστος αγοράς της ηλεκτρικής ναυαρχίδας της Mercedes.

Διαβάστε περισσότερα για το eActros 600 στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου που κυκλοφορεί.

PreviousNext