Τροχοί & TIR

International Pick Up Award: Στην Ελλάδα η συγκριτική δοκιμή

Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον χώρο του επαγγελματικού αυτοκινήτου θα διεξαχθεί φέτος στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη συγκριτική δοκιμή των νέων ελαφρών φορτηγών για την ανάδειξη
Δευτέρα 04/09/2023 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις στον χώρο του επαγγελματικού αυτοκινήτου θα διεξαχθεί φέτος στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη συγκριτική δοκιμή των νέων ελαφρών φορτηγών για την ανάδειξη του International Pick Up, του καλύτερου δηλαδή Pick Up της χρονιάς.

Το βραβείο International Pick Up Award (IPUA) θεωρείται η κορυφαία σε παγκόσμιο επίπεδο διάκριση στην αποκαλούμενη κατηγορία των ελαφρών ημιφορτηγών του «ενός τόνου» ωφέλιμου φορτίου και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι πιο γνωστοί κατασκευαστές Pick Up -οι μάρκες θα ανακοινωθούν με την ολοκλήρωση των γραπτών επιβεβαιώσεων συμμετοχής, κάτι που προς το παρόν έχουν κάνει η Ford Pro, η Volkswagen Επαγγελματικά, η Isuzu, η Maxus και αναμένονται οι επιβεβαιώσεις τεσσάρων ακόμη κατασκευαστών, οι οποίοι έχουν προφορικά δηλώσει τη συμμετοχή τους.

Ενδεικτικό της σημασίας του θεσμού είναι η παρουσία σε υψηλό επίπεδο εκπροσώπων των κατασκευαστών, αλλά και πολλών δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης στον χώρο των Επαγγελματικών Αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες αναμένονται στην Ελλάδα για να παρακολουθήσουν τη δοκιμή 15-18 εκπρόσωποι της βιομηχανίας και 20 έμπειροι δημοσιογράφοι του Ειδικού Τύπου και των ειδικών sites, προερχόμενοι από 20 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι και θα οδηγήσουν τα Pick Up σε δύο ξεχωριστές διαδρομές εντός και εκτός δρόμου στην Ελλάδα.

Τα είκοσι μέλη της επιτροπής κρίσης αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές και συμμετέχουν επίσης στην επιτροπή κρίσης International Van of the Year (ΙVOTY).

Η συγκριτική δοκιμή αναπαράγεται σε περιοδικά και online μέσα ενημέρωσης του ειδικού Τύπου, τα μεγαλύτερα σε αναγνωσιμότητα/ επισκεψιμότητα της Ευρώπης, ενώ ο εκάστοτε νικητής χρησιμοποιεί το λογότυπο «IPUA Winner» στα οχήματα που διαθέτει στο δίκτυο πωλήσεων.

PreviousNext