Τροχοί & TIR

Έξυπνα συστήματα από τη Jost

Η Jost παρουσίασε πρόσφατα νέα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στη διαδικασία της σύζευξης των τρέιλερ. Ανάμεσά τους, ξεχώριζε το KKS που επιτρέπει στον οδηγό να κοτσάρει και να ξεκοτσάρει α
Τετάρτη 02/08/2023 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Jost παρουσίασε πρόσφατα νέα έξυπνα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού στη διαδικασία της σύζευξης των τρέιλερ. Ανάμεσά τους, ξεχώριζε το KKS που επιτρέπει στον οδηγό να κοτσάρει και να ξεκοτσάρει αυτόματα το τρέιλερ με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου. 

Το KKS έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 2021, και τώρα η Jost δίνει τη δυνατότητα εκ των υστέρων τοποθέτησης του συστήματος σε οχήματα με συμβατικά πέταλα, χάρη στο ΚΚS-U Connector, το οποίο τοποθετείται με
σχετική ευκολία στο κάτω μέρος του ημιρυμουλκούμενου.

Πρεμιέρα στο Μόναχο έκανε και το σύστημα Jost King Pin Finder. Πρόκειται για μία κάμερα ενσωματωμένη στο πέταλο, η οποία στέλνει εικόνα στο εσωτερικό της καμπίνας –στον πίνακα οργάνων συγκεκριμένα. Με αυτό τον τρόπο έχει ακριβή εικόνα και αντίληψη για το πού ακριβώς βρίσκεται ο πείρος ζεύξης.

Ξεχώριζε επίσης στο περίπτερο της Jost ο Rockinger Drawbar Finder. Πρόκειται για ένα ακόμη έξυπνο σύστημα, το οποίο στέλνει εικόνα σε οθόνη στο ταμπλό του οχήματος, και υποβοηθά το κοτσάρισμα συρόμενου μέσω κάμερας, η οποία βρίσκεται σε προστατευμένη θέση πάνω από τον κοτσαδόρο, και λειτουργεί ως ένα έξτρα ζευγάρι «μάτια». Με κάθετη και οριζόντια καθοδήγηση, επιτρέπει ιδιαίτερα ακριβείς χειρισμούς, και ο οδηγός δεν χρειάζεται να βγει από την καμπίνα καθώς γνωρίζει κάθε στιγμή πού ακριβώς είναι το κέντρο του κοτσαδόρου της ρυμούλκας.

Στο ίδιο τεύχος #422

PreviousNext