Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό King Long K06 mini bus: Έρχεται στην Transport Show

Η King Long, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο, εκπροσωπείται στη χώρα μας από τη γνωστή εταιρεία Α. Νίκας ΑΕ, η οποία συμμετέχει στη φετινή έκθεση TRANSPOR
Τρίτη 19/09/2023 - 12:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Η King Long, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επαγγελματικών οχημάτων στον κόσμο, εκπροσωπείται στη χώρα μας από τη γνωστή εταιρεία Α. Νίκας ΑΕ, η οποία συμμετέχει στη φετινή έκθεση TRANSPORT SHOW (όπως και σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις), όπου και θα παρουσιάσει ένα εξαιρετικής σχεδίασης αμιγώς ηλεκτρικό mini bus, το μοντέλο King Long K06.

Το K06 είναι ιδανικό για κυκλοφορία εντός κέντρων πόλεων, εντός ιστορικών περιοχών με διατηρητέους δρόμους (π.χ. Πλάκα) και βέβαια για τη διενέργεια δημοτικής συγκοινωνίας. Κύριο πλεονέκτημά του είναι φυσικά οι διαστάσεις του με μήκος 5.990 χιλ., πλάτος 2.065 χιλ. και ύψος 2.820 μέχρι 2.850 ανάλογα τον τύπο των αναρτήσεων (φύλλα σούστας ή φούσκες). Προσφέρεται για τη μεταφορά μέχρι 29 επιβατών με δέκα καθήμενους και με δυνατότητα προσαρμογής της διαρρύθμισης και του αριθμού των καθισμάτων, σύμφωνα με τον πελάτη. Διαθέτει μια φαρδιά δίφυλλη πόρτα για την είσοδο-έξοδο των επιβατών και ένα άνετο χώρο απέναντι από την πόρτα για αμαξίδιο. Το λεωφορείο είναι χαμηλό με ένα μόνο μικρό σκαλοπάτι, διευκολύνοντας έτσι την είσοδο ηλικιωμένων ατόμων.

Μπαταρίες CATL

Η King Long είναι από τους λίγους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν εξασφαλίσει την προμήθεια μπαταριών CATL που θεωρούνται οι καλύτερες στον κόσμο Lithium iron phosphate. Η χωρητικότητα των μπαταριών του K06 ορίζεται στις 89,16 kWh, ικανές να εξασφαλίσουν μια μεγάλη χιλιομετρική εμβέλεια σε σχέση με τη χρήση του.

Συγκεκριμένα, υπό ομαλές συνθήκες η εμβέλεια καλύπτει μέχρι 250 χιλιόμετρα, ενώ με πλήρες φορτίο και συνεχή λειτουργία του A/C η εμβέλειά του ορίζεται στα 200 χιλιόμετρα. Να συμπληρώσουμε ότι ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών 12-100% είναι 71 λεπτά και ο προτεινόμενος από τον κατασκευαστή φορτιστής να έχει ισχύ 60 kW/ 750 V.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η εταιρεία King Long κατέχει την 3η θέση παγκοσμίως σε πωλήσεις λεωφορείων και αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία στον κλάδο των ηλεκτρικών λεωφορείων, με εξαγωγές σε 150 χώρες και πολύχρονη παρουσία στην Ευρώπη. Η Α. Νίκας Α.Ε. στη χώρα μας έχει 40 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στον κλάδο των λεωφορείων και είναι πιστοποιημένη τόσο για την κατασκευή – διαμόρφωση όσο και την επισκευή αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.

PreviousNext