Τροχοί & TIR

Θάλαμος Lamberet και ψυκτική μονάδα Thermo King: Έρχονται στην Transport Show

Στην έκθεση Transport Show, η Thermo King Hellas AE θα δείξει τον καταξιωμένο στην αγορά θάλαμο Super Beef για μεταφορές κρεάτων, στα 13,60 μέτρα και εσωτερικό μήκος 13,39 μ. Το εσωτερικό πλάτος εί
Τρίτη 19/09/2023 - 08:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην έκθεση Transport Show, η Thermo King Hellas AE θα δείξει τον καταξιωμένο στην αγορά θάλαμο Super Beef για μεταφορές κρεάτων, στα 13,60 μέτρα και εσωτερικό μήκος 13,39 μ. 

Το εσωτερικό πλάτος είναι 2,46 μέτρα. Κατασκευαστικά, ο θάλαμος διακρίνεται για τη σταθερότητά του χάρη στο ανασχεδιασμένο πλαίσιο και τις νέες αναρτήσεις του. Πιο αποδοτικά είναι τώρα και τα θερμομονωτικά υλικά στα «σάντουιτς» του θαλάμου, ενώ οι μεταφορείς θα εκτιμήσουν μια σειρά τεχνολογικών εφαρμογών που αναβαθμίζουν συνολικά τον θάλαμο.

Νέας σχεδίασης, λειτουργικές είναι και οι ράγες. Τα τσιγκέλια ρολάρουν εύκολα ανάμεσα σε δύο ράγες και την ίδια στιγμή είναι πιο ασφαλή, αποκλείοντας την περίπτωση πτώσης. Το σασί είναι ελαφρά υπερυψωμένο πίσω, ώστε με φουλ φορτίο να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα στους καταπέλτες των πλοίων.

Το προσφερόμενο ψυκτικό μηχάνημα, αυτό που θα δούμε στην έκθεση είναι το Advancer, χαμηλού θορύβου, με απόλυτα ακριβή έλεγχο της θερμοκρασίας, με γρήγορη ψύξη και ταχύτατο pulldown, πλήρως μεταβλητή ροή αέρα, ανεξάρτητα της ταχύτητας του κινητήρα της μονάδας.

Καινοτομίες

Φίρμα με παράδοση στους ψυκτικούς θαλάμους, η Lamberet έχει αναπτύξει τη δική της τεχνογνωσία που κάνει τα προϊόντα της να ξεχωρίζουν για την αποδοτικότητά τους χάρη στην ποιότητα της κατασκευής τους και στη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Οι θάλαμοι της γαλλικής φίρμας συνδυάζουν καλύτερο επίπεδο μόνωσης, μείωση βάρους και βελτιστοποιημένη χρήση, όπως για παράδειγμα ο φωνητικός έλεγχος που πρακτικά βοηθάει να συγχρονίζονται οι λειτουργίες του αμαξώματος, μειώνοντας τους χρόνους ανοίγματος της πόρτας. Το σύστημα φωνητικού ελέγχου που ο κατασκευαστής ονομάζει ΟΚ Lamberet επιτρέπει, επίσης, στον οδηγό να ανεβοκατεβάζει την πίσω ράμπα φόρτωσης, να ελέγχει και να ενεργοποιεί τα φώτα, τις πόρτες και πολλά ακόμη, απλά εκφωνώντας οδηγίες στο κινητό του. Αυτό καθιστά τις εργασίες παράδοσης ασφαλέστερες, ταχύτερες και πιο άνετες για τον χειριστή.

Μια άλλη καινοτομία της Lamberet είναι το σύστημα Automatic Drop Immobilizer (ADI) το οποίο με τεχνολογία RFID εξασφαλίζει ότι ο οδηγός δεν θα επιχειρήσει να φύγει από ράμπα φορτοεκφόρτωσης ενόσω κάποιο μηχάνημα παραμένει σε λειτουργία κατά την παραλαβή ή φόρτωση εμπορευμάτων. Πρόκειται για μία σημαντική δικλείδα ασφαλείας ενάντια στην συνηθέστερη αιτία ατυχημάτων σε αποθήκες.

PreviousNext