Τροχοί & TIR

Διαχρονικές αξίες και πάθος για Scania

Συμπληρώνονται φέτος τα 40 χρόνια συνεργασίας της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ με τη Scania Σουηδίας. Μια μακρά διαδρομή με κοινές αξίες και οράματα με επίκεντρο τον άνθρωπο. 
Σάββατο 28/09/2024 - 09:31
Κοινοποίηση στα Social Media
40 χρόνια SCANIA

Για τέσσερις δεκαετίες, η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ προωθεί δυναμικά στην Ελλάδα τα φορτηγά και λεωφορεία Scania απολαμβάνοντας της μέγιστης εμπιστοσύνης του Σουηδού κατασκευαστή. 

Πέτρος Πλακάκης

«Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και η Scania, στα 40 αυτά χρόνια της συνεργασίας μας, μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, όπως ο σεβασμός προς τον άνθρωπο και ότι τηρούμε την υπόσχεσή μας. Η ποιότητα, η δημιουργικότητα, η ενέργεια και η παρακίνηση των ανθρώπων της εταιρείας είναι οι κυριότεροι παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία μας. Γιατί μόνο με αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη προχωρούμε στην εμπέδωση ισχυρών δεσμών τόσο μεταξύ της εταιρείας μας και της Scania, όσο και μεταξύ των πελατών μας», τονίζει ο Πέτρος Πλακάκης, Διευθυντής Μονάδας Φορτηγών και Λεωφορείων και προσθέτει: «Η συνέπεια είναι η αξία με την οποία διαχρονικά εδραιώσαμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας, ως αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειάς μας για βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε μετά την πώληση». 

φορτηγά scania
Για μακρινές αποστάσεις είναι διαθέσιμα τα ηλεκτρικά Scania 45 R και 45 S. Το εύρος των χιλιομέτρων για συρμούς 40 τόνων φτάνει μέχρι τα 350 χιλιόμετρα, με μέση ταχύτητα κίνησης τα 80 χλμ/ώρα.

Πραγματικά, η πλειονότητα των πελατών της Πέτρος Πετρόπουλος παραμένουν πιστοί στη μάρκα έχοντας συνδέσει την οδήγηση με το μοναδικό ήχο του V8 κινητήρα που τους συνοδεύει ευχάριστα στα ταξίδια τους. Την ίδια στιγμή, βέβαια, ο οδηγός στο τιμόνι του Scania απολαμβάνει την άνεση μιας επιτυχημένης αρχιτεκτονικής της καμπίνας, η οποία συνδυάζει την εξαιρετική εργονομία του χώρου οδήγησης με ένα πλούσιο εξοπλισμό διαβίωσης για ευχάριστα ταξίδια και ήρεμες ώρες ανάπαυσης. 

Στον δρόμο, το Scania γίνεται πραγματικά ο King of the Road. Αστείρευτη δύναμη έλξης, πλήρης εκμετάλλευση της ροπής, χαμηλές στροφές και η ταχύτητα στον κόφτη ακόμη και στις ανηφόρες με 40 τόνους. Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα των φορτηγών Scania που οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες τους τα επιβεβαιώνουν καθημερινά στον δρόμο και με τον καιρό αποκτούν μια αίσθηση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας προς το αυτοκίνητο που οδηγούν. Είναι μια σχέση που «δένει» τον άνθρωπο με τη μηχανή και τον αυτοκινητιστή με τη μάρκα Scania, τόσο στα φορτηγά όσο και στα λεωφορεία. 

scania

Από τα Scania 142 στα αυτόνομα φορτηγά 

Το ξεκίνημα της συνεργασίας της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ με τη Scania το 1984 ήταν δυναμικό και αποδοτικό για τις δύο πλευρές. Ο Σουηδός κατασκευαστής λανσάρει ένα από τα πιο δυνατά αυτοκίνητα της εποχής, το Scania 142 Intercooler με κινητήρα V8 και ισχύ 420 HP το οποίο έμελλε να πουληθεί σε χιλιάδες μονάδες στην Ευρώπη. Έρχεται και στην Ελλάδα και αμέσως παίρνει αρκετές παραγγελίες κυρίως από τους διεθνομεταφορείς. 

Ακολουθεί καταιγισμός μοντέλων με κύριο χαρακτηριστικό την αυξημένη ισχύ και με πρωταγωνιστή πάντα τον V8 κινητήρα, ο οποίος αποδεικνύεται και ιδιαίτερα οικονομικός. Φτάνοντας στο πρόσφατο παρελθόν, η Scania εντυπωσιάζει τον κόσμο της μεταφοράς με τη νέα γενιά κινητήρων V8 που δίνει στα φορτηγά ισχύ 770 HP και ροπή 3.700 Nm. 

Τεχνολογίες για το παρόν και το μέλλον των μεταφορών 

Σήμερα, η Scania έχει να επιδείξει τα φορτηγά της νέας πράσινης εποχής που απαιτεί χαμηλούς έως μηδενικούς ρύπους, συνεισφέροντας στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος. Ήδη από το 2022, η Scania διαθέτει αυτόνομα φορτηγά τα οποία πραγματοποιούν δρομολόγια χωρίς οδηγό, μεταξύ δύο εμπορευματικών σταθμών. Παράλληλα, η Scania επενδύει στη βελτίωση της γραμμής κίνησης, στην ανάπτυξη των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας, στη συνδεσιμότητα των οχημάτων και σε προηγμένους εξοπλισμούς παροχής πληροφοριών και ψυχαγωγίας για τον οδηγό.

Οι νέες αυτές τεχνολογίες ενσωματώνονται στη σειρά S που γρήγορα γίνεται το πιο δημοφιλές μοντέλο της μάρκας. Σχεδόν ταυτόχρονα η Scania εισέρχεται και στον χώρο της ηλεκτροκίνησης παρουσιάζοντας τα πρώτα βαρέα αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά, τα 45R και 45S. 

«Η Scania είναι ηγέτης στον τομέα της Έρευνας και της Τεχνολογίας. Αν και ανήκει στον όμιλο TRATON, διαθέτει το δικό της R&D στη Σουηδία όπου επενδύει τεράστια ποσά για την ανάπτυξη νέων οχημάτων φιλικών προς το περιβάλλον, όπως είναι τα ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων και τα φορτηγά υδρογόνου. Όταν οι συνθήκες θα είναι ώριμες από πλευράς υποδομών και θα ικανοποιούν τους πελάτες μας, θα είναι έτοιμη και η Scania να προσφέρει τα κατάλληλα φορτηγά εναλλακτικών καυσίμων και στην ελληνική αγορά», αναφέρει ο κ. Πλακάκης.

 «Με την ανωτερότητα του King of the Road» 

Όπως αναφέρθηκε, η Scania έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανθρώπινες αξίες με τις οποίες συμπορεύεται με την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του κ. Πλακάκη: «Στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που ζούμε, όπου όλα αλλάζουν και εξελίσσονται, η Scania διατηρεί τις αξίες της. Στο πνεύμα αυτό, το μήνυμα προς τους πελάτες μας είναι να προσέχουν πάντα, να φροντίζουν να έχουν μια ισορροπία μεταξύ οικογενειακής, επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Να προσέχουν τον εαυτό τους και ως ιδιοκτήτες φορτηγών Scania να συμπεριφέρονται και οι ίδιοι με την ανωτερότητα του «King of the Road».  

Η δυνατή ομάδα της επιχειρηματικής μονάδας φορτηγών και λεωφορείων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ χαίρει της εκτίμησης των πελατών, γιατί, απλά, βρίσκεται στο πλευρό τους κάθε στιγμή
Η δυνατή ομάδα της επιχειρηματικής μονάδας φορτηγών και λεωφορείων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ χαίρει της εκτίμησης των πελατών, γιατί, απλά, βρίσκεται στο πλευρό τους κάθε στιγμή

 

Previous