Τροχοί & TIR

Airbnb για επαγγελματικά ΙΧ

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των αυτοκινήτων της start up εταιρείας Turo, η οποία μετέφερε την επιτυχημένη πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων στα αυτοκίνητα. Με καθημερινές προσκλήσεις στο διαδίκτυο, η T
Πέμπτη 02/07/2020 - 12:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των αυτοκινήτων της start up εταιρείας Turo, η οποία μετέφερε την επιτυχημένη πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων στα αυτοκίνητα.

Με καθημερινές προσκλήσεις στο διαδίκτυο, η Turo καλεί κάθε ιδιοκτήτη ΙΧ αυτοκινήτου ή βαν ή ελαφρού φορτηγού να το εντάξει στη λίστα των προσφερόμενων για ενοικίαση οχημάτων με τη μέθοδο Airbnb.

«Αντί να έχεις το αυτοκίνητό σου να κάθεται , βάλ΄ το κι εσύ στη λίστα και κέρδισε καθημερινά από 30-50 δολάρια», αναφέρεται στην πρόσκληση της Turo.

Κάνοντας μια περιήγηση στο site της εταιρείας, βλέπουμε να κατακλύζεται από pick up όλων των μοντέλων και κατασκευαστών, όπως Chevrolet προς 41 δολ./ ημέρα, Ford F-150 προς 82 δολ./ ημέρα, Nissan Frontier προς 35 δολ./ ημέρα κ.α.

Στη λίστα με τα βαν, ξεχωρίζουν τα Sprinter προς 90 δολ./ ημέρα, τα Ford E-Series προς 45 δολ./ ημέρα, τα Dodge προς 43 δολ./ ημέρα κ.α.

«Μπορείς να βρεις όποιο αυτοκίνητο σου κάνει για τη δουλειά που θέλεις ή για να πας μια εκδρομή», αναφέρει σε άλλο σημείο η Turo.

Στο site της εταιρείας παρέχονται, επίσης, και αναλυτικές οδηγίες πως μπορείς να εντάξεις το αυτοκίνητό σου στη λίστα «και να αρχίσεις από την ίδια κιόλας μέρα να εισπράττεις», ενώ επισημαίνεται ότι το κόστος ασφάλισης του οχήματος βαρύνει τον ιδιοκτήτη του, αλλά αυτό το κόστος μετακυλίεται στον ενοικιαστή.

Στην Ευρώπη τώρα, οι μεγάλοι «παίκτες» του Rental παρακολουθούν από κοντά την πορεία της Turo, προβαίνουν σε μελέτες και μετρήσεις λαμβάνοντας υπόψη τα ευρωπαϊκά δεδομένα και κυρίως την ισχύουσα νομοθεσία, αν δηλαδή επιτρέπει ή όχι το Airbnb αυτοκινήτων.

PreviousNext