Αυστηρή υπενθύμιση Ρωσίας για απλήρωτα διόδια και πρόστιμα παραβάσεων

Την υποχρεωτική ακινητοποίηση στα σύνορα των οχημάτων που οφείλουν πρόστιμα για παραβάσεις εντός της ρωσικής επικράτειας υπενθυμίζουν οι αστυνομικές αρχές της χώρας.

Εφόσον το σύστημα ελέγχου που λειτουργεί στα συνοριακά σημεία διαπιστώσει οφειλές από πρόστιμα παραβάσεων ή λόγω μη καταβολής των διοδίων, το όχημα οδηγείται σε ειδικό χώρο, όπου ακινητοποιείται με δαγκάνες τροχών μέχρι ο οδηγός να καταβάλλει τις οφειλές (σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR τεύχος Δεκεμβρίου 2020).

Αυτό που πρέπει να τονιστεί είναι ότι στο σύστημα έχουν περάσει και παλαιότερες απλήρωτες παραβάσεις. Αυτό σημαίνει ότι ένα ξένο φορτηγό εισέρχεται στη Ρωσία, αλλά βγαίνοντας από τη χώρα, στο σύνορο, «χτυπάει κόκκινο», καθώς εμφανίζεται η παλαιότερη παράβαση και το φορτηγό οδηγείται στην αλάνα ακινητοποίησης.

Υπενθυμίζουμε ότι εκεί λειτουργεί ΑΤΜ (αυτόματο μηχάνημα ανάληψης) και οι οδηγοί των φορτηγών (ή άλλων οχημάτων) έχουν δύο επιλογές: Είτε να μείνουν στο φορτηγό και στην καμπίνα τους είτε να το αφήσουν και να κατευθυνθούν στο εσωτερικό της χώρας, πληρώνοντας, όμως, ένα πρόστιμο «παραβατικότητας».

Το τι θα κάνει ο οδηγός εξαρτάται από τον ίδιο, αν είναι και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού ή αν είναι μόνο οδηγός, εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη του φορτηγού.

Σε κάθε περίπτωση, οι δαγκάνες θα απελευθερώσουν το φορτηγό, μόνο αν εξοφληθούν τα πρόστιμα που το βαρύνουν.

Σήμερα, ο ιδιοκτήτης, ή και ο οδηγός ενός φορτηγού, μπορεί να διαπιστώσει αν το όχημα που οδηγεί, οφείλει πρόστιμα ή όχι μπαίνοντας στον ιστότοπο της Κρατικής Αστυνομίας гибдд.рф. Εισάγοντας τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος μπορεί να δει τα πρόστιμα που το βαρύνουν.