Τροχοί & TIR

Αλλαγές στην έκδοση παραστατικών για πωλήσεις υγραερίου και φυσικού αερίου

Από την 1η Μαρτίου του 2019 γίνεται υποχρεωτική η διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (Φ.Η.Μ.) των πρατηρίων καυσίμων με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού α
Παρασκευή 14/12/2018 - 13:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Από την 1η Μαρτίου του 2019 γίνεται υποχρεωτική η διασύνδεση των φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών (Φ.Η.Μ.) των πρατηρίων καυσίμων με τις αντλίες διάθεσης υγραερίου κίνησης ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου για την έκδοση των παραστατικών πωλήσεων.

Από την παραπάνω ημερομηνία οι εκμεταλλευτές πρατηρίων καυσίμων που διαθέτουν λιανικώς ή χονδρικώς υγραέριο κίνησης ή πεπιεσμένο φυσικό αέριο προς πώληση μέσω αντλίας, εκδίδουν τα στοιχεία λιανικής πώλησης, τα τιμολόγια και τα παραστατικά διακίνησης υποχρεωτικά με τη χρήση φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού (Φ.Η.Μ.), συνδεδεμένου με την αντλία διάθεσης υγραερίου ή πεπιεσμένου φυσικού αερίου με την ολοκλήρωση κάθε παράδοσης αυτών από την αντλία διάθεσης.

Στα εκδιδόμενα στοιχεία λιανικής πώλησης αναγράφονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του εκδότη (Α.Φ.Μ. πρατηρίου κ.λ.π.), ο αριθμός της αντλίας, το είδος του καυσίμου, η ημερομηνία και η ώρα έκδοσής του, η ποσότητα του υγραερίου κίνησης ή του πεπιεσμένου φυσικού αερίου, η τιμή μονάδας (με Φ.Π.Α.), ο συντελεστής Φ.Π.Α. και η συνολική αξία.

PreviousNext