Τροχοί & TIR

Αντιδρούν οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες φορτηγών για τις κατασχέσεις λόγω αλκοόλ

«Δεν φταίει το φορτηγό, φταίει ο οδηγός». Με τη φράση αυτή, Βούλγαροι ιδιοκτήτες φορτηγών προσπαθούν να πείσουν την κυβέρνηση να ανακαλέσει το μέτρο της κατάσχεσης του φορτηγού στην περίπτωση που ο
Τετάρτη 16/08/2023 - 11:22
Κοινοποίηση στα Social Media

«Δεν φταίει το φορτηγό, φταίει ο οδηγός». Με τη φράση αυτή, Βούλγαροι ιδιοκτήτες φορτηγών προσπαθούν να πείσουν την κυβέρνηση να ανακαλέσει το μέτρο της κατάσχεσης του φορτηγού στην περίπτωση που ο οδηγός καταληφθεί να οδηγεί έχοντας καταναλώσει αλκοόλ και ο βαθμός οινοπνεύματος κατά το αλκοτέστ είναι πάνω από το 1,2 τοις χιλίοις (βλέπε troxoikaitir.gr εδώ).

Σύμφωνα με τη διάταξη που προστέθηκε στον Κώδικα της γειτονικής χώρας, οι αρχές ελέγχου κατάσχουν το όχημα και όταν ο οδηγός δεν είναι ο ιδιοκτήτης. Αυτό το σημείο προκαλεί τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών οι οποίοι προτείνουν την εφαρμογή αυστηρότερων ποινικών και διοικητικών ποινών σε βάρος του οδηγού, όχι όμως σε βάρος του οχήματος.

Αντίθετα, ο σχετικός νόμος ορίζει την κατάσχεση του φορτηγού, ανεξάρτητα αν ο «πιωμένος» οδηγός είναι ή δεν είναι και ιδιοκτήτης.

Το όχημα που κατάσχεται, έστω κι αν μεταφέρει ευαλλοίωτα προϊόντα, οδηγείται σε πάρκινγκ της αστυνομίας, ενώ ο οδηγός του παραπέμπεται σε δίκη με ενδεχόμενο το όχημα να παραμείνει υπό κατάσχεση και τελικά να εκπλειστηριαστεί.

PreviousNext