Τροχοί & TIR

Αυτονομία 1.000 χλμ. με το Scania Interlink LNG

Το νέο Scania Interlink Medium Decker είναι το πρώτο πούλμαν μεγάλων αποστάσεων του κόσμου, το οποίο κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Το καινούργιο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας προσφέ
Πέμπτη 13/12/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Το νέο Scania Interlink Medium Decker είναι το πρώτο πούλμαν μεγάλων αποστάσεων του κόσμου, το οποίο κινείται με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG). Το καινούργιο μοντέλο της σουηδικής εταιρείας προσφέρει αυτονομία μέχρι και 1.000 χλμ., την ίδια στιγμή που υπόσχεται τον περιορισμό των εκπομπών CO2 κατά 20%.

Επιπροσθέτως, το φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης, συμβάλει στη μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου και των αιωρούμενων σωματιδίων. Ακόμα, σημαντικά χαμηλότερα είναι τα επίπεδα θορύβου που παράγει το όχημα. Από την άλλη, η χρήση υγροποιημένου βιοκαυσίμου που αρχίζει σταδιακά να επεκτείνεται, περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 90%.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η Scania συνεχώς αυξάνει τα λεωφορεία και πούλμαν της που κινούνται με εναλλακτικά καύσιμα. Εκτός από το Interlink Medium Decker που «καίει» LNG, διαθέτει -μεταξύ άλλων- το υβριδικό Citywide LE Suburban hybrid και το Interlink High Decker που κινείται με υδρογονοκατεργασμένο φυτικό έλαιο (HVO), αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό λεωφορείο, Citywide Low Floor, το οποίο λειτουργεί ήδη στο Έστερσουντ της Σουηδίας.

PreviousNext