Τροχοί & TIR

Kenworth W990, αμερικάνικο όνειρο

Η Kenworth λανσάρει στην αμερικάνικη αγορά το ολοκαίνουργιο W990, το οποίο και εξοπλίζει με τον 6κύλινδρο κινητήρα PACCAR MX-13 των 12,9 λίτρων, που αποδίδει από 405 έως 510 ίππους ισχύος και από 1.
Τετάρτη 12/12/2018 - 14:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Kenworth λανσάρει στην αμερικάνικη αγορά το ολοκαίνουργιο W990, το οποίο και εξοπλίζει με τον 6κύλινδρο κινητήρα PACCAR MX-13 των 12,9 λίτρων, που αποδίδει από 405 έως 510 ίππους ισχύος και από 1.966 έως 2.508 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το αυτοματοποιημένο κιβώτιο της PACCAR, το οποίο διαθέτει 12 εμπρόσθιες και δύο όπισθεν σχέσεις. Ο πίσω διπλός άξονας είναι επίσης PACCAR 40K.

Το νέο φορτηγό της Kenworth μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο εύρος μεταφορών, από τις διανομές έως τις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων και αυτό γιατί είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με καμπίνα ημέρας (χωρίς κρεβάτι), επίπεδης οροφής 1.016 χλστ. και με καμπίνα μεγάλων αποστάσεων (με κρεβάτι) με μεσαία οροφή ύψους 1.321 ή 1.930 χλστ. Το Kenworth W990 μοιράζεται την πλατφόρμα της καμπίνας του, που έχει μήκος 2,1 μέτρων (3.340 χλστ. από τον εμπρός προφυλακτήρα ως το πίσω μέρος της καμπίνας), με τα μοντέλα T680 και T880. Ωστόσο, το νέο Kenworth προσφέρεται σε δύο σπέσιαλ εκδόσεις καμπίνας, τις Limited Edition και Driver’s Studio.

Αναλυτικότερα, το εσωτερικό του W990 Limited Edition διαθέτει μαύρο φινίρισμα, όπως μαύρες είναι και οι ξύλινες επενδύσεις των θυρών και οι λεπτομέρειες του ταμπλό. Τα μαύρα δερμάτινα καθίσματα διαθέτουν τμήματα από σουέντ, έχουν κεντημένα λογότυπα και μπλε ραφές, μια λογική που απαντάται και στο τιμόνι. Σε ό,τι έχει να κάνει με το W990 Driver’s Studio, αυτό προσφέρει ένα κάθισμα συνοδηγού που περιστρέφεται κατά 180ο και ένα περιστρεφόμενο τραπέζι για δύο άτομα. Προσφέρεται ψυγείο και χώρος για φούρνο μικροκυμάτων. Την ψυχαγωγία αναλαμβάνει το προηγμένο ηχοσύστημα της Kenworth, που αποτελείται από ενισχυτή 320 watt, subwoofer 10 ιντσών και οκτώ ηχεία. Το «παρών» δίνει η περιστρεφόμενη βάση για επίπεδη τηλεόραση 28 ιντσών, αλλά και η προαιρετική προεγκατάσταση για δορυφορική TV.

Στην καμπίνα, υπάρχουν ακόμα μία κανονικού μεγέθους ντουλάπα, πολλαπλά συρτάρια αποθήκευσης και μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από την κουκέτα. Ο μετατροπέας των 1800 watt περιλαμβάνει μια σύνδεση ηλεκτρικής τροφοδοσίας και τέσσερις πρίζες των 120 volt για την τροφοδοσία μιας σειράς ηλεκτρικών συσκευών. Ο φωτισμός είναι τεχνολογίας LED. Τον εξοπλισμό του W990 συμπληρώνουν το διαγνωστικό σύστημα Kenworth TruckTech+ (στάνταρ) και η έγχρωμη οθόνη, NAV+HD, των 7 ιντσών.

«Είμαστε παθιασμένοι με τα προϊόντα μας, τους πελάτες μας και τους οδηγούς. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί πελάτες και οδηγοί που μοιράζονται το πάθος μας. Το Kenworth W990 αντιπροσωπεύει την υπερηφάνεια, την εικόνα και την ελευθερία των φορτηγών και καταγράφει το πνεύμα του τι είναι πραγματικά το φορτηγό», δήλωσε γεμάτος υπερηφάνεια κατά την παρουσίαση του μοντέλου στο Λας Βέγκας, ο Mike Dozier, γενικός διευθυντής της Kenworth και αντιπρόεδρος της PACCAR.

PreviousNext