Τροχοί & TIR

Βαρέα ηλεκτρικά Nikola στο λιμάνι του Αμβούργου

Για δεύτερο μήνα συνεχίζουν κανονικά δρομολόγια 3 τράκτορες Nikola αμιγώς ηλεκτρικοί στο λιμάνι του Αμβούργου, μεταφέροντας κοντέινερ στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του λιμένα και των ετ
Τρίτη 04/10/2022 - 16:45
Κοινοποίηση στα Social Media

Για δεύτερο μήνα συνεχίζουν κανονικά δρομολόγια 3 τράκτορες Nikola αμιγώς ηλεκτρικοί στο λιμάνι του Αμβούργου, μεταφέροντας κοντέινερ στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του λιμένα και των εταιρειών IVECO και Nikola.

Σκοπός της συμφωνίας είναι η σταδιακή μετάβαση του λιμένα σε ζώνη χαμηλών ρύπων με προτεραιότητα στα ηλεκτρικά οχήματα.

Προβλέπεται σε πρώτη φάση η συνεχής δραστηριοποίηση στις μεταφορές των τριών τρακτόρων Nikola και η καταγραφή τυχόν προβλημάτων στη λειτουργία τους, καθώς και η έμπρακτη διαπίστωση της χιλιομετρικής εμβέλειας με πλήρες φορτίο.

Στη δεύτερη φάση που θα ακολουθήσει εντός του 2023 οι IVECO και Nikola θα αυξήσουν τον στόλο των ηλεκτρικών τρακτόρων Nikola. Πρόκειται για αυτοκίνητα που θα δοθούν σε μεταφορικές και εταιρείες Logistics με συνεχές μεταφορικό έργο από και προς το λιμάνι του Αμβούργου, ενώ παράλληλα η IVECO με συνεργαζόμενες εταιρείες θα εγκαταστήσει τον απαιτούμενο αριθμό φορτιστών και ταχυφορτιστών εντός του λιμένα.

Οι συγκεκριμένοι ηλεκτρικοί τράκτορες Nikola εξοπλίζονται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που δίνουν συνολική ισχύ 480 kW (645 HP) στον κινητήριο άξονα και μια εκπληκτική ροπή που, στιγμιαία, μπορεί να φτάσει τα 38.000 Nm.

Πηγή: Port of Hamburg

PreviousNext