Τροχοί & TIR

Βαριά ηλεκτρικά Volvo FH για την Amazon

Οι πρώτες μεγάλες παραγγελίες για τα βαρέα ηλεκτρικά Volvo FH έφτασαν στο Γκέτενμποργκ μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη της παραγωγής τους. Μεταξύ των πρώτων πελατών είναι και η Amazon, η οποία τοποθέ
Παρασκευή 07/10/2022 - 12:19
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι πρώτες μεγάλες παραγγελίες για τα βαρέα ηλεκτρικά Volvo FH έφτασαν στο Γκέτενμποργκ μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη της παραγωγής τους.

Μεταξύ των πρώτων πελατών είναι και η Amazon, η οποία τοποθέτησε παραγγελία 20 μονάδων Volvo FH Electric, τα οποία αναμένεται να διανύουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο οδικά χιλιόμετρα ετησίως, τροφοδοτούμενα με ηλεκτρική ενέργεια και αποβάλλοντας μηδενικούς ρύπους στο περιβάλλον.

«Οι μεγάλοι όμιλοι στον τομέα των μεταφορών διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στις προσπάθειες του κλάδου για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Ως εκ τούτου, χαίρομαι που η Amazon συνεργάζεται μαζί μας για να βοηθήσουμε στη μείωση των εκπομπών ρύπων στις βαριές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων», ανέφερε σχετικά η Jessica Sandström, Senior Vice President of Product Management της Volvo Trucks.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο διαθέτουμε τώρα έξι σειρές ηλεκτρικών φορτηγών έτοιμα για παραγγελία, ώστε να καλύψουμε την αυξανόμενη ζήτηση για την απαλλαγή από τον άνθρακα στις μεταφορές εμπορευμάτων. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα προς τα εμπρός για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», πρόσθεσε η Jessica Sandström.

Τα ηλεκτρικά φορτηγά Volvo FH Electric της Amazon έχουν 540 kWh, ισχύ εξόδου 490 kW (660 HP) και η αυτονομία τους με πλήρες φορτίο είναι έως 300 km, αλλά το Volvo FH Electric μπορεί να καλύψει έως και 500 km κατά τη διάρκεια μιας κανονικής εργάσιμης ημέρας, εάν προστεθεί μια συμπληρωματική φόρτιση, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος.

Υπενθυμίζουμε ότι η Volvo Trucks διαθέτει μια παγκόσμια γκάμα έξι αμιγώς ηλεκτρικών φορτηγών σχεδιασμένων να καλύπτουν πολλές διαφορετικές εφαρμογές μεταφορών. Πρόκειται για τα ηλεκτρικά μοντέλα Volvo FH, FM και FMX που έχουν μικτό βάρος έως και 44 τόνους, καθώς και τα Volvo FL και FE Electric κατάλληλα για αστικές μεταφορές/ διανομές και για εθνικές μεταφορές. Τα FE προσφέρονται επίσης και για χρήση από τους Δήμους με υπερκατασκευή απορριμματοφόρου.

Τέλος, η γκάμα συμπληρώνεται από τα Volvo VNR Electric για τη Βόρεια Αμερική η παραγωγή των οποίων ξεκίνησε το 2020.

PreviousNext