Τροχοί & TIR

Η Nissan στις ευρωπαϊκές Υποδομές Φόρτισης

Η κοινοπραξία NEXT-E χρηματοδοτούμενη από ευρωπαϊκά ταμεία έχει εγκαταστήσει μια πλήρως ολοκληρωμένη και προσβάσιμη υποδομή φόρτισης στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία
Παρασκευή 07/10/2022 - 11:01
Κοινοποίηση στα Social Media

Η κοινοπραξία NEXT-E χρηματοδοτούμενη από ευρωπαϊκά ταμεία έχει εγκαταστήσει μια πλήρως ολοκληρωμένη και προσβάσιμη υποδομή φόρτισης στην Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία και τη Ρουμανία στο πλαίσιο του έργου NEXT-E. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Nissan ένωσε τις δυνάμεις της με τις ZSE, E.ON, HEP, PETROL, MOL Group και BMW για να διευκολύνει την ευρεία υιοθέτηση των EVs, προωθώντας την ηλεκτροκίνηση.

Συνολικά, εγκαταστάθηκαν 222 σταθμοί ταχείας φόρτισης πολλαπλών προτύπων και 30 σταθμοί υπερταχείας φόρτισης. Αυτό δημιουργεί την κρίσιμη υποδομή που απαιτείται για να υποστηρίξει την αυξανόμενη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων και να βοηθήσει τους εν δυνάμει αγοραστές στη μετάβασή τους σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον. Οι λύσεις βιώσιμης φόρτισης και η ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν μέρος της φιλοδοξίας της Nissan για ουδετερότητα άνθρακα. Επιπλέον, στο όνομα της ενεργειακής απόδοσης, η Nissan μαζί με τους συνεργάτες της στην κοινοπραξία προσάρμοσαν επίσης τους σταθμούς φόρτισης ειδικά για τις ανάγκες των πελατών. Η κοινοπραξία υιοθέτησε φορτιστές με παραγωγή ηλιακής ενέργειας και αποθήκευση της ενέργειας σε μπαταρία, σε τοποθεσίες όπου δεν υπήρχε σταθερή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Η εισαγωγή στεγασμένων σταθμών επέτρεψε την εγκατάσταση ηλιακών φωτοβολταϊκών στους σταθμούς, επιτρέποντας τη μέγιστη αξιοποίηση του χώρου και μεγαλύτερη οικονομική απόδοση.

Η κοινοπραξία αναγνώρισε επίσης ότι οι πελάτες απαιτούν ευέλικτες μεθόδους πληρωμής και αυξημένο βαθμό προσβασιμότητας. Η υποδομή φόρτισης NEXT-E βασίζεται σε ευρέως αποδεκτές επιλογές πληρωμής, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακών μεθόδων πληρωμής, συνδρομών για πελάτες με μηνιαίο πρόγραμμα καρτών πληρωμής και ανέπαφων λειτουργιών.

Για να υποστηρίξει την υιοθέτηση της χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων κατά περιοχή, το έργο NEXT-E παρείχε μια απρόσκοπτη, άνετη, εμπειρία οδήγησης σε μεγάλες αποστάσεις βασισμένη 100% στην ηλεκτρική ενέργεια. Το NEXT-E έχει εμπλουτίσει το υπάρχον δίκτυο στις χώρες του έργου και δημιούργησε νέους “εξηλεκτρισμένους” διαδρόμους μεταφορών, για έναν συνεκτικό οδικό χάρτη ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι σταθμοί φόρτισης είναι η κύρια πηγή ενέργειας για τα ηλεκτρικά οχήματα και οι τοποθεσίες τους είναι κρίσιμες για την προσβασιμότητά τους. Η Nissan συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με ηγέτες του κλάδου και κυβερνητικούς φορείς για να αυξήσει την προσβασιμότητα και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο οικοσύστημα για την κινητικότητα και όχι μόνο, αναπτύσσοντας τάχυ-φορτιστές στους βασικούς ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους.

PreviousNext