Τροχοί & TIR

Βούλγαροι αγρότες κλείνουν τέσσερις συνοριακές διελεύσεις

Από σήμερα και μέχρι τις 31 Μαρτίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 (για μια ώρα) Βούλγαροι αγρότες μπλοκάρουν τέσσερις συνοριακές διελεύσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας. Μεταξύ των σημεί
Τετάρτη 29/03/2023 - 12:19
Κοινοποίηση στα Social Media
Ρούσε και Vidin είναι οι δύο συνοριακές διελεύσεις πάνω στον Δούναβη που χρησιμοποιούνται συχνά από πολλούς Έλληνες διεθνομεταφορείς.
Ρούσε και Vidin είναι οι δύο συνοριακές διελεύσεις πάνω στον Δούναβη που χρησιμοποιούνται συχνά από πολλούς Έλληνες διεθνομεταφορείς.

Από σήμερα και μέχρι τις 31 Μαρτίου, καθημερινά από τις 10 το πρωί μέχρι τις 11 (για μια ώρα) Βούλγαροι αγρότες μπλοκάρουν τέσσερις συνοριακές διελεύσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Μεταξύ των σημείων που θα αποκλείσουν με τρακτέρ οι Βούλγαροι αγρότες είναι και αυτό του Ρούσε που οδηγεί στη γέφυρα προς Ρουμανία.

Πρόκειται για διάβαση την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά πολλοί Έλληνες διεθνομεταφορείς που δραστηριοποιούνται στην ανατολική γραμμή.

Τα άλλα τρία σημεία είναι στην πόλη Vidin, σύνορο, επίσης, με τη Ρουμανία και με γέφυρα πάνω στο Δούναβη την οποία χρησιμοποιούν, επίσης, πολλά ελληνικά φορτηγά.

Αποκλεισμός, επίσης, έχει ανακοινωθεί και στην πόλη Silistra, σύνορο με τη Ρουμανία βορειοανατολικά της Βουλγαρίας καθώς και πλησίον της πόλης Kardam.

Τα δύο τελευταία συνοριακά σημεία ελάχιστα χρησιμοποιούνται από ελληνικά φορτηγά.

Οι Βούλγαροι αγρότες είναι καλλιεργητές σταριού και άλλων σιτηρών και διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησής τους να προβεί σε μια σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων υπέρ των Ουκρανών, ώστε να απορροφηθούν (από τη Βουλγαρία) μεγάλες ποσότητες ουκρανικών σιτηρών ως μέτρο βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί να διατεθεί η σοδιά των βουλγαρικών σιτηρών, οι τιμές των οποίων έχουν κατρακυλήσει.

PreviousNext