Τροχοί & TIR

Βραβείο για 6η συνεχή χρονιά στη Scania

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Scania κέρδισε το βραβείο του «πράσινου φορτηγού 2022» χάρη στην αποδοτικότητά του στις μεταφορές και στη χαμηλή του κατανάλωση. Το φορτηγό με το οποίο μετείχε στον διαγω
Τετάρτη 18/05/2022 - 14:20
Κοινοποίηση στα Social Media

Για 6η συνεχόμενη χρονιά, η Scania κέρδισε το βραβείο του «πράσινου φορτηγού 2022» χάρη στην αποδοτικότητά του στις μεταφορές και στη χαμηλή του κατανάλωση.

Το φορτηγό με το οποίο μετείχε στον διαγωνισμό η Scania ήταν το νέο Scania Super με τον 13λιτρο κινητήρα 6 κυλίνδρων στη σειρά απόδοσης 500 HP.

Ο τράκτορας ήταν δύο αξόνων (4x2) και στο πέταλό του είχε κοτσάρει τριαξονικό τρέιλερ με το συνολικό βάρος του συρμού να βρίσκεται στους 32 τόνους, όπως και στις άλλες νταλίκες.

Η κατανάλωση μετρήθηκε σε συνδυασμό με τη μέση ωριαία ταχύτητα του συρμού και η διαδρομή των 340 χιλιομέτρων ήταν κοινή για όλα τα αυτοκίνητα.

Σημαντική συνεισφορά στην αποδοτικότητα αλλά και στις μειωμένες εκπομπές ΝΟx έχει, πάντως, το σύστημα Scania Twin SCR με το νέο βελτιωμένο σύστημα επεξεργασίας καυσαερίων στην εξαγωγή.

Τον διαγωνισμό για την ανακήρυξη του πράσινου φορτηγού 2022 πραγματοποίησαν τα περιοδικά «Trucker» και «VerkehrsRundschau».

PreviousNext