Τροχοί & TIR

Στην παραγωγή τα eCascadia με αυτονομία 370 χιλιομέτρων

Μετά από δοκιμές ενός εκ. μιλίων (1,6 εκ. χιλιόμετρα) το ηλεκτρικό eCascadia της Freightliner (όμιλος Daimler Truck) περνάει πλέον σε μαζική γραμμή παραγωγής για την εκπλήρωση των παραγγελιών που ήδ
Τετάρτη 18/05/2022 - 15:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από δοκιμές ενός εκ. μιλίων (1,6 εκ. χιλιόμετρα) το ηλεκτρικό eCascadia της Freightliner (όμιλος Daimler Truck) περνάει πλέον σε μαζική γραμμή παραγωγής για την εκπλήρωση των παραγγελιών που ήδη έχει λάβει.

Καθώς οι παραπάνω δοκιμές έγιναν σε πραγματικές συνθήκες – φορτηγά eCascadia είχαν δοθεί από το 2018 σε 50 διαφορετικούς πελάτες για κανονικά δρομολόγια- όλες οι διορθώσεις έγιναν και τον επόμενο μήνα ξεκινά η παραγωγή για όλη τη γκάμα των ηλεκτρικών eCascadia που είναι διαθέσιμα με μοτέρ διαφορετικής απόδοσης, όπως διαφορετικές είναι και οι χωρητικότητες των μπαταριών.

Ο κινητήριος ηλεκτρικός άξονας μπορεί να ενσωματώνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 320 HP ή δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 470 HP.

Για τις μπαταρίες υπάρχουν τρεις επιλογές χωρητικότητας. Στις 194 kWh, στις 291 kWh και στις 438 kWh, με τους χρόνους φόρτισης (ανάλογα με τη χωρητικότητα) να ξεκινούν από 2 μέχρι 6 ώρες.

Ανάλογα με την ηλεκτρική γραμμή κίνησης και τον τύπο του φορτηγού είναι και η αυτονομία του που προσδιορίζεται περί τα 370 χιλιόμετρα (230 μίλια), ενώ ο χρόνος φόρτισης (ανάλογα με το βύσμα) απαιτεί 90 λεπτά για να δώσει το 80% της χωρητικότητας.

PreviousNext