Τροχοί & TIR

Βραβείο καλύτερης σχεδίασης για το MAN Lion's Intercity LE

Μεταξύ 11.000 διαφορετικών βιομηχανικών προϊόντων από 57 χώρες, το περιαστικό λεωφορείο MAN Lion’s Intercity LE κέρδισε το βραβείο καλύτερης σχεδίασης για το 2022. Στο «δια ταύτα» της επιτροπής των
Τετάρτη 25/05/2022 - 16:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Μεταξύ 11.000 διαφορετικών βιομηχανικών προϊόντων από 57 χώρες, το περιαστικό λεωφορείο MAN Lion’s Intercity LE κέρδισε το βραβείο καλύτερης σχεδίασης για το 2022.

Στο «δια ταύτα» της επιτροπής των κριτών αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός του αμαξώματος περιλαμβάνει έξυπνα τελειώματα στις άκρες του μπροστινού τμήματος, όπου συνδέεται με τα πλευρικά πάνελ και το ίδιο συμβαίνει και με την πίσω πλευρά του λεωφορείου.

Οι σχεδιαστικές γραμμές εξωτερικά χαρακτηρίζονται από ένα μέτρο ως προς το πάχος και το μήκος τους, αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο και το αποτέλεσμα είναι να προσδίδουν μια δυναμικότητα στην εμφάνιση του λεωφορείου.

Ο χώρος οδήγησης ξεχωρίζει χάρη στα εργονομικά του στοιχεία και γίνεται πιο φιλικός στον οδηγό που κερδίζει σε ευρυχωρία, άνεση και ευκολία στον χειρισμό των διακοπτών.

Να υπενθυμίσουμε πως ο κινητήρας του λεωφορείου είναι ο D1556 LOH, 9 λίτρων διαθέσιμος σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ισχύος στους 280, στους 330 και 360 ίππους με μέγιστη ροπή από 1.200 έως 1.600 Nm. Επίσης, όλοι οι κινητήρες MAN για το Lion's Intercity LE μπορούν να εφοδιαστούν είτε με το Voith DIWA.6 (τεσσάρων ταχυτήτων) είτε με το νέο αυτόματο κιβώτιο ZF Ecolife 2 (έξι σχέσεων) για να εξασφαλίσουν την πιο αποτελεσματική και ξεκούραστη λειτουργία. Τα δυο κιβώτια προσφέρουν ομαλές αλλαγές ταχυτήτων, μειωμένα επίπεδα θορύβου και παράλληλα στοχεύουν στη βελτίωση της οικονομίας.

PreviousNext