Τροχοί & TIR

Διαγωνισμός μίσθωσης 180 αστικών λεωφορείων για τον ΟΑΣΘ

Σήμερα επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός για τη μίσθωση από τον ΟΑΣΘ 180 αστικών λεωφορείων αρθρωτών και 12μετρων, κατηγορίας ρύπων Euro 5 και για χρονική περίοδο 30 μηνών. Ο διαγωνισμός έχε
Δευτέρα 25/05/2020 - 09:35
Κοινοποίηση στα Social Media

Σήμερα επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός για τη μίσθωση από τον ΟΑΣΘ 180 αστικών λεωφορείων αρθρωτών και 12μετρων, κατηγορίας ρύπων Euro 5 και για χρονική περίοδο 30 μηνών.

Ο διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 16,2 εκ. ευρώ, προβλέπεται, όμως, η δυνατότητα μίσθωσης μέχρι και 450 οχημάτων, οπότε η συνολική δαπάνη θα ανέλθει στα 55 εκ. ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι τέλος Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως στόχοι του ΟΑΣΘ είναι η βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου στην πόλη της Θεσσαλονίκης με περισσότερα και νεότερα αστικά λεωφορεία. Σήμερα στην πόλη κυκλοφορούν 350 μόνο λεωφορεία, ενώ θα προστεθούν ακόμη 50 αστικά που εξασφάλισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, με αγορά από τον δήμο της Λειψίας.

Σύμφωνα, πάντως, με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, η ζήτηση αυτή των 180 λεωφορείων προς μίσθωση είναι αρκετά δύσκολο να καλυφθεί από ένα προμηθευτή.

PreviousNext