Τροχοί & TIR

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΟΑΣΘ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού συγκεντρώθηκαν στο πλαίσι
Τετάρτη 15/06/2022 - 11:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ έξω από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιείται σήμερα στην πόλη.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του Οργανισμού, Γιάννης Δήμκας, καταγγέλλει πως η σημερινή απεργία κρίθηκε παράνομη από ανθρώπινο λάθος καθώς ο δικαστής δεν υπολόγισε σωστά τα στοιχεία που του παρείχαν για το προσωπικό ασφαλείας και έτσι δεν ελήφθησαν υπόψη δύο άτομα. «Τα στοιχεία αυτά είναι μέσα στο εξώδικο που απεστάλη στον ΟΑΣΘ αλλά βρισκόταν και στη διάθεση του Δικαστηρίου», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως σήμερα δικηγόρος του Σωματείου βρίσκεται στο Δικαστικό Μέγαρο για να καταθέσει έφεση επί της απόφασης.

Παράλληλα, σημειώνει πως η σημερινή ημέρα επιλέχθηκε για την 24ωρη απεργία καθώς τα παιδιά δεν έχουν εξετάσεις, ενώ για τη διευκόλυνση των φοιτητών που φοιτούν στο ΔΙΠΑΕ τα λεωφορεία της γραμμής 52 για τη Σίνδο θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Κλείνοντας, προανήγγειλε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις αν τα αιτήματά τους δεν εισακουστούν. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συνδικάτου, τα αιτήματα είναι για ακόμη μία φορά η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας αλλά και η επαναφορά των δύο επιδομάτων, της θέσης ευθύνης και ανθυγιεινού τα οποία έχουν περικοπεί από τον Μάρτιο και ακόμα δεν μπήκαν στους λογαριασμούς των εργαζομένων.

Πηγή: voria.gr

PreviousNext