Τροχοί & TIR

Διεθνομεταφορείς: Προσοχή μεταξύ 7 έως 14 Φεβρουαρίου

Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση ελέγχου φορτηγών και λεωφορείων στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους θα πραγματοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία Europol από τις 7 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Πρόκειται για
Παρασκευή 14/01/2022 - 14:39
Κοινοποίηση στα Social Media

Η πρώτη μεγάλη επιχείρηση ελέγχου φορτηγών και λεωφορείων στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητόδρομους θα πραγματοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Αστυνομία Europol από τις 7 μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια συντονισμένη επιχείρηση πολλαπλών ελέγχων από το ευρωπαϊκό δίκτυο αστυνόμευσης αυτοκινητόδρομων -European Road Policing Network, πιο γνωστό ως Roadpol και η στόχευση θα αφορά κυρίως στις ώρες οδήγησης/ ανάπαυσης, στις υπερβάσεις βάρους μικτού και κατ’ άξονα, στον έλεγχο αλκοόλ, στα έγγραφα μεταφοράς, στον έλεγχο για τυχόν παραβιάσεις των κανόνων του καμποτάζ, στην τεχνική κατάσταση του οχήματος κ.α.

Επίσης, οι έλεγχοι της Europol θα περιλαμβάνουν τυχόν παραβάσεις για υπέρβαση ταχύτητας, καθώς και για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από τον οδηγό.

Η Europol υποστηρίζεται και από στελέχη της οικονομικής αστυνομίας για τον έλεγχο των φορτωτικών και των μεταφερόμενων προϊόντων υπό το καθεστώς του TIR.

Να σημειώσουμε πως οι παραπάνω έλεγχοι της Roadpol είναι ανεξάρτητοι από τους ελέγχους που διενεργεί η κάθε χώρα στους δικούς της δρόμους συνεχώς και σε καθημερινή βάση. Στη Europol μετέχουν 28 χώρες με μόνη απούσα την Ελλάδα.

PreviousNext