Τροχοί & TIR

Εφαρμογές έξυπνης στάσης

Ο Δήμος Ζίτσας (Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων) υιοθέτησε την σύγχρονη πρόταση στις αστικές μεταφορές μέσω της εγκατάστασης της «έξυπνης στάσης». Η «Έξυπνη Στάση» Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αντιπ
Παρασκευή 07/05/2021 - 12:25
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Δήμος Ζίτσας (Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων) υιοθέτησε την σύγχρονη πρόταση στις αστικές μεταφορές μέσω της εγκατάστασης της «έξυπνης στάσης».

Η «Έξυπνη Στάση» Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) αντιπροσωπεύει την, πλέον, καινοτόμα τάση στον τομέα των έξυπνων μεταφορών σε αστικό περιβάλλον. Η υψηλής ποιότητας κατασκευή της μαζί με το σύνολο των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της, αλλά και τις δυνατότητες έντυπης και ψηφιακής διαφήμισης, την καθιστούν μια ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική πρόταση για τις αστικές συγκοινωνίες σε ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο ψηφιακό κόσμο.

Η «Έξυπνη Στάση» φέρει τη δυνατότητα πλήρους προσαρμογής στις ανάγκες και απαιτήσεις του υποψήφιου φορέα-χρήστη τόσο σε επίπεδο εμφάνισης όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών. Με τον συγκεκριμένο τρόπο, η τυπική στάση εκσυγχρονίζεται υιοθετώντας τις νέες τεχνολογίες. Ειδικότερα τα στέγαστρα που εγκατέστησε ο Δήμος Ζίτσας παρέχουν λειτουργικότητα και προσαρμογή στο περιβάλλον και συνδυάζονται με τις σημάνσεις των στάσεων σε ένα αρμονικό σύνολο. Επίσης, προσφέρουν την απαραίτητη προστασία στους χρήστες των αστικών συγκοινωνιών από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους και εξασφαλίζουν ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τα στέγαστρα υποστηρίζουν την ανάρτηση οποιασδήποτε έντυπης πληροφόρησης, για τη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών, προς ενημέρωση των επιβατών, ενώ παράλληλα η εγκατάσταση της πληροφόρησης προστατεύεται απόλυτα από τις καιρικές συνθήκες. Το επιβατικό κοινό περιμένοντας το λεωφορείο μπορεί να φορτίσει τις φορητές ηλεκτρονικές συσκευές του ενσύρματα (μέσω θύρας USB) ή ασύρματα.

Η εγκατάσταση έχει πλήρη (100%) ενεργειακή αυτονομία με τη χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ, εγκατεστημένα στην οροφή της στάσης. Επιπλέον, η ισχυρή παραγωγή ενέργειας δίνει τη δυνατότητα αυτόνομου νυχτερινού φωτισμού με λαμπτήρες led, εφαρμογή που εκτός από την εξοικονόμηση ενέργειας προσφέρει και μια αίσθηση ασφάλειας σε σημεία, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα ήταν φωτισμένα ή ο φωτισμός δεν θα ήταν επαρκής. Σύμφωνα με το δήμαρχο Μιχάλη Πλιάκο το έργο λειτουργεί από τον Δήμο Ζίτσας και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» αλλά και από ίδιους πόρους του Δήμου.

PreviousNext