Τροχοί & TIR

Έφτασε τα 440 χλμ το Volvo VNR electric

Η Volvo Trucks που ήδη κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα ηλεκτρικά φορτηγά, εξασφάλισε σημαντικό πλεονέκτημα και στις Η.Π.Α. με το λανσάρισμα μιας νέας έκδοσης του επιτυχημένου μοντέλου Volvo
Σάββατο 15/01/2022 - 08:47
Κοινοποίηση στα Social Media
volvo vnr

Η Volvo Trucks που ήδη κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα ηλεκτρικά φορτηγά, εξασφάλισε σημαντικό πλεονέκτημα και στις Η.Π.Α. με το λανσάρισμα μιας νέας έκδοσης του επιτυχημένου μοντέλου Volvo VNR electric και αυτό χάρη στην κατά 85% μεγαλύτερη χιλιομετρική εμβέλεια που διαθέτει.



Το πρώτο VNR electric βγήκε στην αγορά της Αμερικής τον Δεκέμβριο του 2020  με δυνατότητα να διανύσει μέχρι 240 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Το νέο μοντέλο έχει χιλιομετρική εμβέλεια 440 χιλιομέτρων με μια φόρτιση και διαθέτει συστοιχία 6 μπαταριών με κατά πολύ αυξημένη χωρητικότητα που φτάνει τα 565 kwh.



Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η Volvo Trucks Βορείου Αμερικής, ο απαιτούμενος χρόνος φόρτισης του παραπάνω συνόλου των 6 μπαταριών είναι μόλις 90 λεπτά για το 80% της χωρητικότητας. Αν πάλι, ο πελάτης έχει επιλέξει το πακέτο των 4 μπαταριών (διαθέσιμο επίσης), τότε ο χρόνος φόρτισης μειώνεται στα 60 λεπτά.



Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ταξινομείται στην κατηγορία 8 των Η.Π.Α. αφορά φορτηγά με μικτό βάρος 38 τόνους.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι η Volvo Trucks στην ευρωπαϊκή αγορά διαθέτει την πληρέστερη γκάμα ηλεκτρικών με πέντε μοντέλα φορτηγών: Volvo FH, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE και Volvo FL. 

 

PreviousNext