Εκατοντάδες φορτηγά ΔΧ σε πορεία διαμαρτυρίας

Σάβ, 03/03/2018 - 17:11

Δυναμική πορεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων φορτηγών πραγματοποίησαν τα Σωματεία των αυτοκινητιστών ΔΧ Πειραιά, Εύβοιας και Θηβών σε μια πρώτη κινητοποίηση και διαμαρτυρία ενάντια σε μια σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και τα οποία έχουν οδηγήσει τον Κλάδο στην εξαθλίωση.

Σημείο συνάντησης των αυτοκινητιστών τα διόδια των Αφιδνών, το οποίο επελέγη προκειμένου να σταλεί μήνυμα στον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη για την απόφασή του να απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων πάνω από 3.5 τόνους σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, δηλαδή σε κάθε δρόμο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την αποφυγή διοδίων. «Στραγγαλίζει εμάς για να αυξήσει τα κέρδη των παραχωρησιούχων», δήλωναν στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR οι συγκεντρωμένοι στα διόδια αυτοκινητιστές, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα 1.000 ή 2000 ευρώ, αν βρεθούν σε παράδρομο χωρίς άδεια εξαίρεσης στη βάση μιας γραφειοκρατικής διαδικασίας που πρακτικά είναι πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί και ταυτόχρονα επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στα φορτηγά, αυξάνοντας και το μεταφορικό κόστος.

Η μεγάλη επιτυχία της συγκέντρωσης των Αφιδνών είναι μόνο η αρχή για μεγαλύτερες, ακόμη πιο μαζικές κινητοποιήσεις.

«Ελπίζουμε η κυβέρνηση να λάβει το μήνυμά μας, να δώσει λύση στα προβλήματα μας. Διαφορετικά θα αντιδράσουμε πιο δυναμικά και σε πανελλαδικό επίπεδο», δήλωσε στο περιοδικό ΤΡΟΧΟΙ & TIR ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ (Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών).