Τροχοί & TIR

Έλενα Κουντουρά: Στους 5 πιο ενεργούς Έλληνες Ευρωβουλευτές

Και στους 20 κορυφαίους ευρωβουλευτές της Ευρώπης για το έργο στις μεταφορές
Δευτέρα 04/03/2024 - 12:45
Κοινοποίηση στα Social Media
kountoura

Η Έλενα Κουντουρά συγκαταλέγεται στους 5 πιο ενεργούς Έλληνες ευρωβουλευτές και συγχρόνως στους 20 κορυφαίους Ευρωβουλευτές σε σύνολο 705 που είχαν από την αρχή της θητείας τη μεγαλύτερη επιρροή στη χάραξη των πολιτικών και στη διαμόρφωση νομοθεσίας στον τομέα των μεταφορών και του τουρισμού. 

Η σημαντική αυτή διάκριση για την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έρχεται από τον ανεξάρτητο Οργανισμό EU Matrix που καταγράφει την επιρροή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από την αρχή της θητείας τους μέχρι σήμερα, και δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα στην ετήσια Έκθεσή του MEP Influence Index 2024. 

Η έκθεση αξιολογεί το έργο του συνόλου των 705 Ευρωβουλευτών, μέσω ενός συνδυασμού κριτηρίων, ανάμεσά τους για το νομοθετικό έργο που παράγουν, την ενεργή συμμετοχή τους σε Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την επίδραση που ασκούν στη διαμόρφωση των ευρωπαϊκών πολιτικών. 

Η Έλενα Κουντουρά είναι συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού, έχοντας συνδιαμορφώσει κρίσιμες νομοθετικές εκθέσεις και ψηφίσματα της πενταετίας στις μεταφορές και τον τουρισμό, και ήταν εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εμβληματική έκθεση-ψήφισμα για το Πλαίσιο Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Οδική Ασφάλεια 2021-2030. Συγχρόνως, είναι μέλος των Επιτροπών Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ITRE και Δικαιωμάτων των Γυναικών & Ισότητας των Φύλων FEMM. 

Σχολιάζοντας τη διάκριση αυτή η Έλενα Κουντουρά δήλωσε: 

«Είμαι περήφανη που η Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία διακρίνεται στην Ευρώπη. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα αυτή η αναγνώριση της σκληρής δουλειάς μου και του έργου μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, για μία ισχυρή Ελλάδα σε μία δημοκρατική, δίκαιη, κοινωνική και αλληλέγγυα Ευρώπη».

PreviousNext