Τροχοί & TIR

Ενισχύονται και οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές

Στην επικαιροποιημένη λίστα των πληττόμενων κλάδων από τον κοροναϊό που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών, εντάχθηκαν και οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές, οι οποίες -αντίθετα με τις
Τρίτη 24/03/2020 - 21:53
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην επικαιροποιημένη λίστα των πληττόμενων κλάδων από τον κοροναϊό που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών, εντάχθηκαν και οι οδικές εμπορευματικές μεταφορές, οι οποίες -αντίθετα με τις επιβατικές μεταφορές με λεωφορεία και με ταξί- αρχικά δεν είχαν περιληφθεί στον κατάλογο, κάτι που έχει προκαλέσει τη δικαιολογημένη αντίδραση των ιδιοκτητών ΔΧ Φορτηγών.

Ωστόσο, πλέον οι μεταφορικές εταιρείες που πραγματοποιούν «Οδικές μεταφορές εμπορευμάτων» (Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας - ΚΑΔ: 4941) ανήκουν στις επιχειρήσεις που χρήζουν βοηθείας λόγω COVID-19. Νέα προσθήκη στη λίστα του υπουργείου αποτελούν οι «Δραστηριότητες συναφείς με τις χερσαίες μεταφορές» (ΚΑΔ: 5221), όπως και η «Ενοικίαση και εκμίσθωση φορτηγών» (ΚΑΔ: 7712)

Στην ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών, υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις που πλήττονται από την εξάπλωση του κοροναϊού, με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

PreviousNext