Τροχοί & TIR

Εντυπωσιάζει η νέα γενιά Setra ComfortClass και TopClass

Την πρώτη φωτογραφία των τουριστικών Setra δημοσιοποίησε η Daimler λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση των λεωφορείων στην έκθεση ΙΑΑ του Ανόβερο (18-20 Σεπτεμβρίου 2022). Η νέα γενιά ComfortClass και
Δευτέρα 18/07/2022 - 14:30
Κοινοποίηση στα Social Media

Την πρώτη φωτογραφία των τουριστικών Setra δημοσιοποίησε η Daimler λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση των λεωφορείων στην έκθεση ΙΑΑ του Ανόβερο (18-20 Σεπτεμβρίου 2022).

Η νέα γενιά ComfortClass και TopClass διατηρεί τα βασικά σχεδιαστικά γνωρίσματα της premium μάρκας Setra, όμως το μπροστινό μέρος γίνεται τώρα πιο εντυπωσιακό με το λογότυπο να δεσπόζει σε ένα μοντέρνο ασημί πλαίσιο που καλύπτει σχεδόν όλη τη μάσκα.

Στη φωτό οι καθρέπτες είναι οι γνώριμοι συμβατικοί, με τουςMirrorCam πιθανότατα να είναι διαθέσιμοι κατ’ επιλογήν, ενώ στάνταρ είναι τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που έχει αναπτύξει η Mercedes-Benz, όπως το ADA 2 και ABA 5.

Ο Υπεύθυνος Σχεδιασμού Daimler Buses Stefan S. Handt αναφέρει ότι «οι σειρές Setra ComfortClass και TopClass έχουν αποκτήσει πολύ πιο κομψή εμφάνιση, κατοχυρώνοντας αδιαμφισβήτητα τη θέση της Setra στην premium κατηγορία». Με τη σχολαστική και συνεπή εξέλιξη, το μπροστινό τμήμα της νέας σειράς θέτει νέα πρότυπα από άποψη εμφάνισης και τεχνολογίας, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το προφίλ αυτής της μάρκας με τη μακρά, επιτυχημένη παράδοση. Ο Handt δίνει ένα παράδειγμα: «Το λογότυπο της μάρκας είναι πλέον εμφανές στο μπροστινό τμήμα». Άλλα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά είναι: «Ένα νέο, εξολοκλήρου LED φωτιστικό στοιχείο μπροστά και οπτικές ίνες στα φώτα φλας, ημερήσιων διαδρομών και περιγράμματος. Πλέον, κάθε λεωφορείο Setra θα είναι απολύτως αναγνωρίσιμο ακόμη και από μακριά». Το ίδιο ισχύει για το πλευρικό τμήμα των τουριστικών λεωφορείων που διαθέτει ένα νέο τρισδιάστατο στοιχείο.

Εκτενείς εξελίξεις κρύβονται όμως και κάτω από το ελκυστικό αμάξωμα. Μεταξύ άλλων, ο χώρος επιβατών έχει αναβαθμιστεί με νέα διαχωριστικά και σετ εξυπηρέτησης, καθώς και ένα νέο σύστημα πολυμέσων.

ADA 2 και ABA 5 πρώτη φορά σε τουριστικό λεωφορείο

Το κυριότερο είναι ότι για πρώτη φορά τοποθετούνται σε ευρωπαϊκό τουριστικό λεωφορείο νέα συστήματα υποβοήθησης που βασίζονται σε μια νέα ηλεκτρική/ηλεκτρονική δομή. Χάρη σε αυτά, τα τουριστικά λεωφορεία Setra γίνονται ακόμη πιο ασφαλή, πιο άνετα, πιο φιλικά προς τους χρήστες και – σημαντικό σε εποχές υψηλών τιμών των καυσίμων – αισθητά πιο οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον. Δύο παραδείγματα: Τα μοντέλα Setra ComfortClass και TopClass είναι τα πρώτα τουριστικά λεωφορεία στην Ευρώπη που εξοπλίζονται με το νέο Active Drive Assist 2 (ADA 2), έναν συνδυασμό διαφόρων συστημάτων υποβοήθησης που υποστηρίζουν ενεργά τον οδηγό στη διατήρηση απόστασης και την παραμονή στη λωρίδα, καθώς και την υποβοήθηση πέδησης έκτακτης ανάγκης Active Brake Assist 5 (ABA 5) - ένα σύστημα που μπορεί να πραγματοποιεί πέδηση και όταν αναγνωρίζει κινούμενους και σταματημένους πεζούς. Τα συστήματα ABA 5 και ADA 2 είναι δύο από τα πολλά κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά αυτών των νέων τουριστικών λεωφορείων που ξεκουράζουν τον οδηγό και προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.

PreviousNext