Τροχοί & TIR

Επανέρχονται οι ζυγαριές για υπέρβαρα στην Εγνατία

Μετά από μια μακρόχρονη αδράνεια ενεργοποιείται και πάλι το μέτρο της ζύγισης των φορτηγών αυτοκινήτων σε Μάλγαρα και Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τη voria.gr, που φιλοξενεί σχετική δήλωση του διευθύν
Τρίτη 08/12/2020 - 12:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από μια μακρόχρονη αδράνεια ενεργοποιείται και πάλι το μέτρο της ζύγισης των φορτηγών αυτοκινήτων σε Μάλγαρα και Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τη voria.gr, που φιλοξενεί σχετική δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Εγνατίας Οδού, Κώστα Κουτσούκου.

«Θέλουμε να κάνουμε ελέγχους βάρους αφενός διότι τα υπέρβαρα οχήματα καταστρέφουν το οδόστρωμα και αφετέρου επειδή η οδήγησή τους καθίσταται επικίνδυνη για την κυκλοφορία» αναφέρει ο κ. Κουτσούκος και προσθέτει:

«Το όλο θέμα συνδέεται και με τις ειδικές συνθήκες που ισχύουν για τις πολλές γέφυρες και κοιλαδογέφυρες που υπάρχουν κατά μήκος των 1000 χιλιομέτρων που είναι η Εγνατία Οδός μαζί με τους κάθετους άξονες».

Όπως αναφέρει η voria.gr, η εγκατάσταση ζύγισης των φορτηγών έχει δημιουργηθεί ακριβώς δίπλα στον σταθμό της τροχαίας που υπάρχει εκεί, ώστε στα υπέρβαρα οχήματα να βεβαιώνονται άμεσα οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα. Το ζύγισμα θα ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες του 2021 και μέσα στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς θα δημιουργηθεί και δεύτερο σημείο ανάλογου ελέγχου στην Αλεξανδρούπολη.

PreviousNext