Τροχοί & TIR

Πρεμιέρα σε βαρέα οχήματα με το νέο Actros για τη Rightware

Η Rightware, εταιρεία ηγέτης σε εργαλεία λογισμικού για την εξέλιξη συστημάτων διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (HMI) στην αυτοκινητοβιομηχανία, εισήλθε πλέον και στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων
Τρίτη 08/12/2020 - 12:51
Κοινοποίηση στα Social Media
Το προηγμένο multimedia cockpit στο νέο Actros, με τις οθόνες υψηλής ευκρίνειας, προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο λειτουργικότητας και άνεσης χρήσης, και αναπτύχθηκε με το λογισμικό Kanzi UI της Rightware.
Το προηγμένο multimedia cockpit στο νέο Actros, με τις οθόνες υψηλής ευκρίνειας, προσφέρει ένα μοναδικό επίπεδο λειτουργικότητας και άνεσης χρήσης, και αναπτύχθηκε με το λογισμικό Kanzi UI της Rightware.

Η Rightware, εταιρεία ηγέτης σε εργαλεία λογισμικού για την εξέλιξη συστημάτων διεπαφής ανθρώπου-μηχανής (HMI) στην αυτοκινητοβιομηχανία, εισήλθε πλέον και στην κατηγορία των επαγγελματικών οχημάτων.

Η διεπαφή χρήστη (user interface ή UI) ονόματι Kanzi επιτρέπει την αύξηση της παραγωγικότητας στη διαδικασία σχεδιασμού και software engineering στη διάρκεια της εξέλιξης ενός νέου μοντέλου, επιταχύνει την ανάπτυξη της διεπαφής ανθρώπου-μηχανής και μειώνει σημαντικά τα κόστη που συνοδεύουν μεγάλα και ιδιαίτερα πρότζεκτ.

Η συνεργασία για την κατασκευή του Multimedia Cockpit της Mercedes-Benz Trucks είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των πλεονεκτημάτων που δημιουργούνται σε κάθε σκέλος μιας περίπλοκης εφοδιαστικής αλυσίδας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η Daimler πήρε σαφές προβάδισμα στο user interface στην κατηγορία, χρησιμοποιώντας το Kanzi Studio και (από άλλο προμηθευτή ηλεκτρονικών) την πλατφόρμα που περιλαμβάνει το hardware, το λειτουργικό σύστημα, τη λογική εφαρμογής, την ενσωμάτωση και τη βέλτιστη λειτουργία. Το σύστημα Kanzi οδήγησε στη δημιουργία ενός πολύ προηγμένου κόκπιτ, με μοναδική διεπαφή χρήστη και άμεσα εμφανή την ταυτότητα «Mercedes» σε κάθε παράμετρο λειτουργίας.

«Στην παρούσα συγκυρία, όπου η αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά τρόπους συγκράτησης των εξόδων, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε το πρώτο ψηφιακό κόκπιτ σε βαρύ φορτηγό να διατίθεται στην αγορά χωρίς κανένα συμβιβασμό σε θέματα ευχρηστίας και ικανοποίησης του οδηγού ή λειτουργικότητας, κι όλα αυτά σε χρόνο ρεκόρ και με συνολικά λογικό κόστος εξέλιξης», ανέφερε σχετικά ο Tuomas Pöyry, Vice President of Sales της Rightware. «Αποδεικνύεται ότι τα φορτηγά είναι χώρος όπου ανθίζει η καινοτομία, καθώς τα γνωστά συστήματα τηλεματικής συμπληρώνονται τώρα από εφαρμογές (apps) και υπηρεσίες, και οι κατασκευαστές κάνουν μεγάλες προόδους στην κατεύθυνση της ημι-αυτόνομης οδήγησης. Η εξελιγμένη διεπαφή χρήστη (UI) και η πληθώρα εργαλείων συνδεσιμότητας επιτρέπουν στις εταιρείες να παρέχουν σε οδηγούς και ιδιοκτήτες σημαντικές διευκολύνσεις και ευκολία στην εργασία, με ένα πραγματικά διασυνδεδεμένο περιβάλλον οδήγησης με ψηφιακές ευκολίες και υψηλή αποδοτικότητα.

Το νέο Actros, «Φορτηγό της Χρονιάς 2020», είναι το πρώτο φορτηγό παραγωγής στο οποίο χρησιμοποιείται το λογισμικό Kanzi UI τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στο σύστημα infotainment. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη διεπαφή χρήστη στο Actros, όπου τα πολύ εξελιγμένα χαρακτηριστικά λειτουργίας είναι προσβάσιμα στους οδηγούς άμεσα, χωρίς περίπλοκα μενού και ουσιαστικά τους επιτρέπεται να απολαύσουν ακόμη περισσότερο την οδήγηση», σύμφωνα με τον Dr. Joachim Weisbrod, Manager HMI Software της Mercedes-Benz Trucks. «Η εξέλιξη ενός πλήρως ψηφιακού HMI για πρώτη φορά σε φορτηγό παραγωγής, ήταν μια τεράστια και πραγματικά παγκόσμια πρόκληση, καθώς συμμετείχαν στη δημιουργία του ερευνητές και μηχανικοί σε ΗΠΑ, Ινδία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Πολωνία, και Γερμανία».

 

PreviousNext