Τροχοί & TIR

Το επίδομα των 800 ευρώ ζητούν οι οδηγοί ταξί

Η δυνατότητα χορήγησης σε όλους τους οδηγούς ταξί του επιδόματος των 800 ευρώ και η ένταξη των ιδιοκτητών ταξί στις πληττόμενες επιχειρήσεις ήταν το βασικό αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ,
Τρίτη 17/11/2020 - 11:33
Κοινοποίηση στα Social Media

Η δυνατότητα χορήγησης σε όλους τους οδηγούς ταξί του επιδόματος των 800 ευρώ και η ένταξη των ιδιοκτητών ταξί στις πληττόμενες επιχειρήσεις ήταν το βασικό αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, κ. Βασίλης Μαραγκάκης, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, και τον Υφυπουργό, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα μεταφοράς με ταξί μελών της ίδιας οικογένειας (π.χ. σύζυγοι) όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν ότι σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία θα προωθηθούν τα αιτήματα αυτά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν κι άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, όπως η δυνατότητα ταξινόμησης ΕΔΧ Ταξί εννέα και επτά θέσεων με ταξίμετρο, η εντατικοποίηση των ελέγχων των Ε.Ι.Χ. με οδηγό, καθώς και ο επανέλεγχος όλων των ειδικών αδειών ταξί.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν για τη μελέτη και προώθηση όλων των αιτημάτων και υποσχέθηκαν ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν θα εξετάσουν και τη δυνατότητα παράτασης του ορίου ηλικίας των κυκλοφορούντων ΕΔΧ αυτοκινήτων τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2021.

PreviousNext