Τροχοί & TIR

Επιστροφή στην κερδοφορία για τη Volkswagen Επαγγελματικά

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία για το πρώτο εξάμηνο του 2021. Παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στην αυτοκινητοβιομηχανία με τις ελλείψεις ημιαγωγών και
Πέμπτη 26/08/2021 - 11:42
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον στην αυτοκινητοβιομηχανία με τις ελλείψεις ημιαγωγών και την αβεβαιότητα που υπάρχει σε πολλές αγορές εξαιτίας της πανδημίας, η εταιρεία σημείωσε λειτουργικό κέρδος 87 εκατομμυρίων ευρώ. Πέρυσι, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα η Volkswagen είχε καταγράψει ζημιές 334 εκατομμυρίων ευρώ για το τμήμα ελαφρών επαγγελματικών. Κύριες αιτίες ήταν τα διάφορα λόκνταουν και οι κλειστές γραμμές παραγωγής, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πρωταγωνιστές των θετικών επιδόσεων ήταν τα Multivan, Transporter και Crafter: συνολικά, ταξινομήθηκαν 95.000 μονάδες από τη σειρά Τ (αύξηση 54% σε σχέση με το 2020) και πάνω από 35.000 Crafter (αύξηση 43%). Όσο για το νέο Caddy, άγγιξε τις 50.000 μονάδες (μείον 4%) κάτι που θεωρείται φυσιολογικό καθώς οφείλεται στην έναρξη παραγωγής του μοντέλου νέας γενιάς. Το Amarok, από τη στιγμή που σταμάτησε η παραγωγή του στο Αννόβερο, κατασκευάζεται πλέον μόνο στο Πατσέκο στην Αργεντινή, και κινήθηκε στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς (μείον 4%) με 24.000 μονάδες κυρίως για τις αγορές της Νότιας Αμερικής και την Αυστραλία.

PreviousNext