Τροχοί & TIR

ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ: Μελέτη για τη διασύνδεση Επιχειρηματικών Πάρκων με το σιδηροδρομικό δίκτυο

Ώστε να σταθμιστούν όλες οι δυνατότητες σιδηροδρομικών διασυνδέσεων
Τετάρτη 20/03/2024 - 12:21
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ
φωτό: ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ

Στο πλαίσιο αναζήτησης τρόπων αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τις Εγκατεστημένες Επιχειρήσεις, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ανακοίνωσε ότι προχωράει στην εκπόνηση έρευνας, προκειμένου να διερευνήσει τα οφέλη που συνεπάγονται από τη διασύνδεση των Επιχειρηματικών Πάρκων της με το σιδηροδρομικό δίκτυο. 

Για τη βέλτιστη αποτύπωση των αναγκών των εγκατεστημένων επιχειρήσεων, η ΕΤΒΑ ετοίμασε και σχετικό ερωτηματολόγιο, ώστε να κατανοήσει διεξοδικά το σύνολο των «μεταφορικών αναγκών» των πελατών της.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο σε 10 επιχειρηματικά πάρκα και συγκεκριμένα στα πάρκα Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας, Κομοτηνής, Βόλου Β' (Βελεστίνου), Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Λαμίας και Φλώρινας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα αποτελέσματα της έρευνας θα αξιολογηθούν και θα επεξεργαστούν, ώστε να σταθμιστούν όλες οι δυνατότητες σιδηροδρομικών διασυνδέσεων. Θα προκριθούν αυτές που διασφαλίζουν την καλύτερη μεταφορά πρώτων υλών και εμπορευμάτων από και προς το κάθε επιχειρηματικό πάρκο καθώς και τις άλλες ανάλογες συνδέσεις. 

Τέλος, σημειώνεται από την ΕΤΒΑ ότι οι νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις αναμένεται να συμβάλουν όχι μόνο στη μείωση του κόστους μεταφορών και τον εξορθολογισμό των εμπορευματικών διαδρομών, αλλά να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο ενεργειακό αποτύπωμα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

PreviousNext