Τροχοί & TIR

Εξ αποστάσεως έλεγχοι ταχογράφων τώρα και στη Γαλλία. Οι επτά χώρες

Στις επτά ανήλθαν οι χώρες, οι αστυνομίες των οποίων έχουν εξοπλιστεί με συσκευές DSRC για τον έλεγχο των καταγραφών των ταχογράφων εξ αποστάσεως. Τελευταία, η αστυνομία αυτοκινητόδρομων της Γαλλίας
Πέμπτη 04/05/2023 - 10:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Στις επτά ανήλθαν οι χώρες, οι αστυνομίες των οποίων έχουν εξοπλιστεί με συσκευές DSRC για τον έλεγχο των καταγραφών των ταχογράφων εξ αποστάσεως.

Τελευταία, η αστυνομία αυτοκινητόδρομων της Γαλλίας παρέλαβε τις συσκευές DSRC και πλέον είναι η έβδομη χώρα που είναι σε θέση να πραγματοποιεί ελέγχους των φορτηγών και των λεωφορείων, ενώ αυτά κινούνται. Οι άλλες χώρες είναι η Γερμανία, η Πολωνία, η Δανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Αγγλία.

Υπενθυμίζουμε ότι η συσκευή DSRC (Dedicated Short Range Communication) βρίσκεται σε περιπολικό της Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων και μέσω μιας εφαρμογής επικοινωνεί με το λογισμικό των ψηφιακών ταχογράφων παίρνοντας τις καταγραφές τους, όπως ταχύτητα, χρόνοι οδήγησης, στοιχεία κάρτας οδηγού κ.α. Τις καταγραφές αυτές που λαμβάνει η συσκευή DSRC τις μεταφέρει σε ένα έξυπνο κινητό στα χέρια του αστυνομικού, ο οποίος γνωρίζει τι σημαίνουν τα κωδικοποιημένα σήματα που εμφανίζονται στην οθόνη του κινητού και σε αυτό τον διευκολύνουν τα διαφορετικά χρώματα με τα οποία εμφανίζονται αυτά τα σήματα, όπως π.χ. κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι ο ταχογράφος του οχήματος δεν καταγράφει ή δεν έχει κάνει καταγραφές κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα κ.λπ.

Σε περίπτωση που ο αστυνομικός διαπιστώνει παραβάσεις, επικοινωνεί με το πλησιέστερο σταθερό σημείο ελέγχου (Truck Control), προκειμένου να σταματήσουν προς έλεγχο το συγκεκριμένο φορτηγό ή λεωφορείο.

PreviousNext