Τροχοί & TIR

Ford Pro: Έτοιμο το Transit Custom νέας γενιάς

Η Ford Pro πέρα από μία ουσιαστικά ολοκαίνουργια γκάμα LCV, παρουσίασε στους επαγγελματίες πελάτες της στην Ευρώπη στο πλαίσιο της IAA Transportation Show 2022 τις πιο πρόσφατες λύσεις της για τη με
Πέμπτη 03/11/2022 - 08:00
Κοινοποίηση στα Social Media
Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit
Το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit

Η Ford Pro πέρα από μία ουσιαστικά ολοκαίνουργια γκάμα LCV, παρουσίασε στους επαγγελματίες πελάτες της στην Ευρώπη στο πλαίσιο της IAA Transportation Show 2022 τις πιο πρόσφατες λύσεις της για τη μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας, της εξυπηρέτησης και της παραγωγικότητας.

Οι λύσεις της Ford Pro στο περίπτερο της εταιρείας στο Ανόβερο της Γερμανίας περιελάμβαναν μία ενιαία πλατφόρμα που ενσωματώνει οχήματα με λογισμικό, φόρτιση και συνδεδεμένες υπηρεσίες, δίνοντας τη δυνατότητα στους εμπορικούς πελάτες να μειώσουν τα κόστη και να βελτιστοποιήσουν την απόδοση καθώς μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων της Ford Pro στην έκθεση, το εντελώς νέο E-Transit Custom που έκανε στη Γερμανία την παγκόσμια πρεμιέρα του. Η Ford Pro έδωσε επίσης στη δημοσιότητα περαιτέρω λεπτομέρειες για τη νέα γενιά της οικογένειας Transit Custom – συμπεριλαμβανομένων των plug-in hybrid (PHEV) και πετρελαιοκίνητων EcoBlue εκδόσεων, πριν από τις πρώτες παραδόσεις οχημάτων στα μέσα του 2023. Άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσης της παραγωγικότητας περιλαμβάνουν το νέο Ford Pro Upfit Integration System, την πρώτη ψηφιακή λύση που έχει σχεδιαστεί για πιο αποδοτικές μετατροπές/μετασκευές οχημάτων, καθώς και μία βελτιωμένη προσφορά Mobile Service σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Η Ford Pro φρόντισε να υπενθυμίσει επίσης τον ηγετικό ρόλο της στην κατηγορία των pick-up οχημάτων στην Ευρώπη, με το νέο Ranger Raptor και το Ranger Wildtrak.

«Οι συνεχώς αυξανόμενες δαπάνες δημιουργούν στις επιχειρήσεις των Ευρωπαίων πελατών μας τεράστια πίεση και η ανάγκη για λύσεις παραγωγικότητας είναι μεγαλύτερη από ποτέ», δήλωσε ο Ted Cannis, CEO, Ford Pro. «Η επαναστατική ενιαία πλατφόρμα της Ford Pro έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους πελάτες μας να μειώσουν το κόστος και να εκσυγχρονίσουν τις δραστηριότητές τους καθώς μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Νέo κι έτοιμο για παραγγελία Transit Custom

Της γκάμας οχημάτων της Ford Pro στο Ανόβερο ηγείται το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom. Με τεχνολογία μπαταρίας επόμενης γενιάς που επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία 380 km και ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW, το van προσφέρει εξαιρετικά ανταγωνιστικές επιδόσεις για ένα ευρύ φάσμα αναγκών των πελατών. Τα σπουδαία για τους επαγγελματίες νέα όμως, ήταν η έναρξη των παραγγελιών και για τις υπόλοιπες, συμβατικές (και μη) εκδόσεις. Ως μέρος της πιο ολοκληρωμένης σειράς Transit Custom όλων των εποχών, οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν μία εντελώς νέα έκδοση Plug-In Hybrid για χρήσεις όπου απαιτείται πρόσθετη ευελιξία, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης για εργασίες στο κέντρο της πόλης καθώς και ισχύ μέσω βενζινοκινητήρα για πιο μακρινά ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το Ford Kuga Plug-In Hybrid, και συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson 2,5 λίτρων, με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 11,8 kWh ώστε να προσφέρει στοχευμένη, αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως και 57 km (EAER) και ισχύ 2.3 kW για την τροφοδοσία εργαλείων και εξοπλισμού στα εργοτάξια μέσω του ProPower Onboard.

Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν το Transit Custom με την τελευταία γενιά των κινητήρων ντίζελ με απόδοση 110 PS, 136 PS, 150 PS ή 170 PS. Το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο διατίθεται με ένα προαιρετικό μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης για αυξημένη πρόσφυση. Επιπλέον, εισάγεται ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που προσφέρει μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.500 kg και διατίθεται σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης, που προσφέρεται με το Transit Custom για πρώτη φορά.

Το νέο Transit Custom έχει σχεδιαστεί εξ αρχής ώστε να προσφέρει εξαιρετική απόδοση και ικανότητα μεταφοράς φορτίου, και όπως το αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom, προσφέρει ποικίλες νέες δυντότητες που αυξάνουν την παραγωγικότητα, όπως η επιλογή Mobile Office με καινοτόμο αναδιπλούμενο τιμόνι. Τα βασικά χαρακτηριστικά και οι εκδόσεις έχουν ως εξής: n Νέα αρχιτεκτονική οχήματος με χαμηλότερο ύψος πατώματος φόρτωσης, συνολικό ύψος κάτω από 2 μέτρα και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, n Τέσσερις εκδόσεις μεγέθους – μήκη L1 ή L2, με ύψη οροφής H1 ή H2, n Αμαξώματα panel van, double-cab-in-van, kombi και L-Shaped Bulkhead, n Στάνταρ 5G μόντεμ και οθόνη αφής SYNC 4 με διαγώνιο 13 ιντσών, n Η γκάμα εκδόσεων περιλαμβάνει τις Base, Trend, Limited, Active, Trail και Sport.

Τα μοντέλα Kombi διατίθενται στις ανώτερες εκδόσεις Limited και Trail για πρώτη φορά, για μία αισθητά πιο εκλεπτυσμένη και άνετη εμπειρία επιβατών.

Όλα τα οχήματα Transit Custom νέας γενιάς είναι πλήρως ενσωματωμένα με την πλατφόρμα λογισμικού Pro και συνδεμένες υπηρεσίες συμπεριλαμβανομένων end-to-end λύσεων φόρτισης, εργαλείων διαχείρισης από την Ford Pro Telematics και την εφαρμογή FordPass Pro, καθώς και του συνδεδεμένου συστήματος χρόνου λειτουργίας FORDLiive.

«Το νέο μας E-Transit Custom θα βοηθήσει περισσότερες μικρές επιχειρήσεις από ποτέ να μεταβούν σε αμιγώς ηλεκτρικές. Και για όσες επιχειρήσεις δεν είναι ακόμα έτοιμες ή δεν μπορούν να γίνουν πλήρως ηλεκτρικές, οι νέες εκδόσεις Transit Custom Plug-In Hybrid και EcoBlue θα εξακολουθούν να ενισχύουν την παραγωγικότητα, με την υποστήριξη μιας εντελώς νέας αρχιτεκτονικής και το οικοσύστημα ευφυών και συνδεδεμένων λύσεων Ford Pro» δήλωσε ο Hans Schep, general manager, Ford Pro, Ευρώπης.

Το νέο Transit Custom θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan σε ένα, νέο εργοστάσιο στην Τουρκία. Οι παραδόσεις στους πελάτες του Transit Custom με κινητήρια σύνολα EcoBlue πρόκειται να ξεκινήσουν στα μέσα του 2023, ενώ πρόσθετες εκδόσεις θα διατίθενται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ford Pro Upfit Integration System

Τα μισά από όλα τα Transit που πωλούνται στην Ευρώπη διαθέτουν κάποιο είδος μετατροπής/μετασκευής στο αμάξωμα και πολλές από αυτές τις τροποποιήσεις απαιτούν ενσωμάτωση με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος – συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης χειριστηρίων και οθονών – που μπορεί να είναι απαιτητικό και χρονοβόρο για τους μετατροπείς. Για τον εκσυγχρονισμό αυτής της διαδικασίας, η Ford Pro έχει αναπτύξει ένα Upfit Integration System, την πρώτη ψηφιακή λύση της αγοράς που εισάγεται στην Ευρώπη με το νέο Transit Custom. Το νέο σύστημα διαθέτει μία μονάδα διεπαφής που επιτρέπει απρόσκοπτη σύνδεση με το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος και καθιστά ικανό τον έλεγχο των μετατροπών μέσω της οθόνης αφής 13 ιντσών του SYNC 4 αντί πρόσθετου εξοπλισμού. Ως αποτέλεσμα, οι μετατροπές ολοκληρώνονται ταχύτερα και πιο αποδοτικά, ενώ την ίδια στιγμή βελτιώνεται δυνητικά η αξιοπιστία και η ασφάλεια, καθώς οι μετατροπείς δεν θα χρειαστεί να προβούν σε μετατροπές στην περιοχή της καμπίνας ή να προχωρήσουν σε συνδέσεις με την εργοστασιακή καλωδίωση για να τοποθετήσουν τα χειριστήρια.

Το Ford Pro Mobile Service βελτιώνει τον λειτουργικό χρόνο

Η Ford Pro επίσης ανακοίνωσε την επέκταση της προσφοράς Mobile Service σε βασικές αγορές, όπως η Γερμανία. Χρησιμοποιώντας ειδικά μετασκευασμένα van για να φέρει τις δυνατότητες του Transit Center στις αποθήκες και τα γκαράζ των πελατών, το Mobile Service εκτελεί ήδη το 70% των προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης ενός μεγάλου στόλου του οχημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο – ποσοστό το οποίο αναμένεται να αυξηθεί στο 90% για τα αμιγώς ηλεκτρικά E-Transit και E Transit Custom – εξοικονομώντας στις επιχειρήσεις το κόστος και τον χρόνο εκτός λειτουργίας λόγω επισκέψεων στο συνεργείο.

PreviousNext