Τροχοί & TIR

Η Clean Logistics εξαγόρασε τη GINAF

Η Clean Logistics, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις μετασκευές οχημάτων, κυρίως ηλεκτρικών, υβριδικών και υδρογόνου, εξαγόρασε την ολλανδική Ginaf, γνωστό κατασκευαστή βαρέων φορτηγών και πλαισίω
Τρίτη 16/08/2022 - 10:18
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Clean Logistics
Φωτό: Clean Logistics

Η Clean Logistics, εταιρεία που δραστηριοποιείται στις μετασκευές οχημάτων, κυρίως ηλεκτρικών, υβριδικών και υδρογόνου, εξαγόρασε την ολλανδική Ginaf, γνωστό κατασκευαστή βαρέων φορτηγών και πλαισίων για ειδικές υπερκατασκευές οχημάτων.

Η εξαγορά κόστισε 4,8 εκ. ευρώ στην Clean Logistics, πρόθεση της οποίας είναι να προχωρήσει η ίδια στην παραγωγή οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων, συνεργαζόμενη με μια πλειάδα υποκατασκευαστών.

Πρώτος στόχος για την Clean Logistics είναι η παραγωγή πλήρως ηλεκτρικών φορτηγών και η εξασφάλιση μεριδίου αγοράς με την προοπτική του 2035, οπότε θα έχει τερματιστεί η παραγωγή συμβατικών ελαφρών επαγγελματικών και η ηλεκτροκίνηση στα βαρέα οχήματα θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σήμερα, η παραγωγή της Ginaf στο εργοστάσιο στο Veenendaal της Ολλανδίας ανέρχεται σε 200 φορτηγά τον χρόνο, τα περισσότερα από τα οποία είναι βαρέα.

Πηγή: electrive.com

PreviousNext