Τροχοί & TIR

Η FCA απέσυρε την πρόταση συγχώνευσης με τη Renault

Το συμβούλιο της Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA), συναντήθηκε εχθές Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 υπό την προεδρία του CEO του ομίλου, John Elkann και αποφάσισε να αποσύρει με άμεση ισχύ την πρόταση σ
Πέμπτη 06/06/2019 - 10:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Το συμβούλιο της Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA), συναντήθηκε εχθές Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 υπό την προεδρία του CEO του ομίλου, John Elkann και αποφάσισε να αποσύρει με άμεση ισχύ την πρόταση συγχώνευσης που είχε καταθέσει στο Groupe Renault.

Στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της, η FCA υπερασπίζεται τα οφέλη που θα προέκυπταν και για τους δύο ομίλους σε περίπτωση που προχωρούσε η συμφωνία, ωστόσο εκτιμά πως οι πολιτικές συνθήκες στη Γαλλία δεν επιτρέπουν προς το παρόν να ευδοκιμήσει κάτι τέτοιο.

Η αλήθεια είναι, πάντως, πως οι εταίροι της γαλλικής εταιρείας στη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, μάλλον δεν έβλεπαν θετικά αυτό το ενδεχόμενο. Ενδεικτική είναι η σχετική δήλωση του CEO της Nissan, Hiroto Saikawa, ο οποίος -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Η πρόταση που συζητείται επί του παρόντος είναι μια πλήρης συγχώνευση η οποία, εάν υλοποιηθεί, θα αλλάξει σημαντικά τη δομή του εταίρου μας, της Renault. Αυτό θα απαιτούσε μία θεμελιώδη αναθεώρηση της υπάρχουσας σχέσης μεταξύ της Nissan και της Renault. Υπό τη σκοπιά της προστασίας των συμφερόντων μας, στη Nissan θα αναλύσουμε και θα εξετάσουμε τις υπάρχουσες σχέσεις και τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργούμε στο μέλλον».

Άλλωστε, προβληματισμός υπήρξε και στο γαλλικό κράτος, το οποίο αποτελεί μέτοχο της Renault, καθώς εκπρόσωποί του ζήτησαν στη χθεσινή συνέλευση του Δ.Σ. της μάρκας να μην ληφθεί κάποια οριστική απόφαση για το ζήτημα και να αναβληθεί η ψηφοφορία για μεταγενέστερο συμβούλιο.

PreviousNext