Η Ford στο Ντακάρ με το πιο ακραίο Ranger Raptor

Τετ, 14/06/2023 - 16:46

Η Ford  Performance έχει κατακτήσει τις πρώτες θέσεις του πόντιουμ σε κάποιους από τους πιο εμβληματικούς αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, από το Λε Μαν και το Μονακό, μέχρι τη Ντεϊτόνα. 

Μοναδική διοργάνωση τέτοιου βεληνεκούς που λείπει από το παλμαρέ της είναι μέχρι σήμερα το Ράλι Ντακάρ. Φαίνεται ότι, έφτασε η ώρα να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα καθώς ειδικές αγωνιστικές –«bad-ass» τις αποκαλεί ο κατασκευαστής- εκδόσεις των Ford Ranger και Ranger Raptor. 

Το πρώτο βήμα στο πολυετές σχέδιο της συμμετοχής της Ford Performance στο Ράλι Ντακάρ είναι (απλά) να… δει τη σημαία του τερματισμού, και να αποκομίσει γνώσεις σε συνεργασία με τους μακροχρόνιους συνεργάτες M-Sport και Neil Woolridge Motorsport (NWM) όσον αφορά την εξέλιξη οχημάτων, τη συντήρηση και τη διαχείριση εκδηλώσεων. «Το να ηγηθούμε σε έναν από τους κορυφαίους off-road αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο – το Ράλι Ντακάρ - ήταν ένας από τους στόχους μας», δήλωσε ο Mark Rushbrook, Global Director, Ford Performance Motorsports. «Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε το μέγεθος της πρόκλησης που έχουμε μπροστά μας. Πρέπει πρώτα να τερματίσουμε και να μάθουμε με το Ranger T1+ και μαζί με συνεργάτες όπως η M-Sport και η NWM, οι οποίοι προσφέρουν την τεχνογνωσία τους, να κάνουμε εντυπωσιακά πράγματα στους αμμόλοφους της Αραβικής Χερσονήσου».

Το 2025 τα σπουδαία

H σύμπραξη δυνάμεων των Ford Performance, M-Sport και NWM περνά μέσα από διάφορα στάδια που σχετίζονται με την εξέλιξη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023 και την πραγματοποίηση δοκιμών με το Ranger T1+, το οποίο βασίζεται στην προηγούμενη γενιά Ranger με κινητήρα έναν EcoBoost 3,5 λίτρων. Πριν από τη μεγάλη περιπέτεια του Ράλι Ντακάρ το επόμενο έτος, το πρόγραμμα συμμετοχής σε αγώνες με στόχο την πραγματοποίηση δοκιμών αναμένεται να περιλαμβάνει το ράλι Baja España Aragón στην Ισπανία και το Rally du Maroc στο Μαρόκο τον Ιούλιο και τον Οκτώβριο αντίστοιχα.

«Η πρώτη μας φορά στο Ντακάρ θα είναι μια εμπειρία μάθησης που θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε πώς θα αγωνιζόμαστε στο μέλλον», δήλωσε ο Rushbrook. «Αλλά, όπως συμβαίνει σε όλους τους αγώνες, δεν αγωνιζόμαστε μόνο για να κερδίσουμε, αλλά και για να βοηθήσουμε στη δημιουργία καλύτερων προϊόντων για τους πελάτες μας». Για το Ράλι Ντακάρ του 2025, η Ford Performance και η M-Sport αναπτύσσουν ένα ολοκαίνουργιο, ειδικά διαμορφωμένο Ranger Raptor - την απόλυτη έκδοση επιδόσεων του δημοφιλέστερου pick up της Ευρώπης - σχεδιασμένο και κατασκευασμένο σύμφωνα με τους κανονισμούς της κατηγορίας T1+ του Ντακάρ.