Τροχοί & TIR

Η μεγαλύτερη παραγγελία λεωφορείων υδρογόνου της Ευρώπης (+video)

Η Van Hool υπέγραψε συμβόλαιο με τις γερμανικές εταιρείες RVK Köln και WSW Wuppertal, για την προμήθεια 40 λεωφορείων υδρογόνου, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία λεωφορείων με κυψέ
Κυριακή 04/03/2018 - 16:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Van Hool υπέγραψε συμβόλαιο με τις γερμανικές εταιρείες RVK Köln και WSW Wuppertal, για την προμήθεια 40 λεωφορείων υδρογόνου, που αποτελεί και τη μεγαλύτερη έως τώρα παραγγελία λεωφορείων με κυψέλες καυσίμου της Ευρώπης.

Τα 30 λεωφορεία προορίζονται για την πόλη της Κολονίας και τα υπόλοιπα 10 για το Βούπερταλ. Θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Van Hool στο Koningshooikt του Βελγίου και προβλέπεται να αρχίσουν να παραδίδονται από την άνοιξη του 2019.

Δείτε περισσότερα στο επίσημο video της Van Hool

Πρόκειται για τα υβριδικά λεωφορεία Van Hool A330, με δύο άξονες και μήκος 12 μέτρων. Διαθέτουν κυψέλες καυσίμου FCvelocity-HD85 Fuel Cell της καναδικής Ballard Power Systems, με τον ηλεκτρικό κινητήρα Siemens PEM να αποδίδει ισχύ 210 kW (282 ίππων). Οι δεξαμενές υδρογόνου έχουν χωρητικότητα 38,2 κιλών και κρίνονται αρκετές για τα ημερήσια δρομολόγια των 350 χλμ. στις γερμανικές πόλεις, καθώς με 8 κιλά υδρογόνου τα οχήματα θεωρητικά μπορούν να διανύσουν 100 χλμ.

Video URL
PreviousNext