Τροχοί & TIR

Η Meritor «ηλεκτροδοτεί» 130 φορτηγά

Είκοσι δύο (22) προγράμματα συνεργασίας με αυτοκινητοβιομηχανίες τρέχει αυτή την περίοδο η εταιρεία τεχνολογίας «Blue Horizon» της Meritor, μέσω των οποίων θα προκύψουν τουλάχιστον 130 ηλεκτρικά -με
Τρίτη 25/06/2019 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Είκοσι δύο (22) προγράμματα συνεργασίας με αυτοκινητοβιομηχανίες τρέχει αυτή την περίοδο η εταιρεία τεχνολογίας «Blue Horizon» της Meritor, μέσω των οποίων θα προκύψουν τουλάχιστον 130 ηλεκτρικά -μεσαία και βαρέα- φορτηγά, τα οποία αναμένεται να βγουν στο δρόμο μέσα στο 2020.

Υπενθυμίζεται πως η Meritor είναι η κορυφαία αμερικάνικη εταιρεία αξόνων που έχει περάσει και στην κατασκευή ηλεκτρικών συστημάτων μετάδοσης όπως και η ZF.

Αρχή για τη Meritor θα γίνει με τη δοκιμή έξι ηλεκτρικών Peterbilt Model 220EV, ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μεσαίων διαστάσεων φορτηγό (Class 6), το οποίο προγραμματίζεται να λανσαριστεί εμπορικά το προσεχές καλοκαίρι. Το εν λόγω φορτηγό εξοπλίζεται με τον ηλεκτρικό άξονα «eAxle» της Meritor Blue Horizon και δύο σετ μπαταριών της εταιρείας TransPower, οι οποίες έχουν χωρητικότητα 148 kWh και προσδίδουν στο φορτηγό αυτονομία περίπου 160 χλμ.

Η πλατφόρμα «eCarrier» της Meritor, ενσωματώνει τον ηλεκτρικό κινητήρα στον άξονα, απελευθερώνοντας χώρο για τις μπαταρίες και τα υπόλοιπα μέρη. Διαθέτει ευέλικτο σχεδιασμό που αποτελεί τη βάση για διάφορες διαμορφώσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως ηλεκτρικών, υβριδικών και μονών ή διαδοχικών αξόνων.

PreviousNext