Τροχοί & TIR

Η μεταφορική σε Καλοχώρι και Λάκκωμα ήταν εργοστάσιο παρασκευής και διακίνησης τσιγάρων

Ο καπνός ερχόταν από τη Βουλγαρία στο Λάκκωμα και στο Καλοχώρι όπου είχε στηθεί εικονική εταιρεία Μεταφορών. Εκεί υπήρχε πλήρης εξοπλισμός για την παρασκευή τσιγάρων τα οποία με νταλίκα της «μεταφορ
Τετάρτη 29/03/2023 - 15:44
Κοινοποίηση στα Social Media

Ο καπνός ερχόταν από τη Βουλγαρία στο Λάκκωμα και στο Καλοχώρι όπου είχε στηθεί εικονική εταιρεία Μεταφορών. Εκεί υπήρχε πλήρης εξοπλισμός για την παρασκευή τσιγάρων τα οποία με νταλίκα της «μεταφορικής» μεταφέρονταν στην Αθήνα, σε δίκτυο χονδρεμπόρων και λιανεμπόρων λαθραίων τσιγάρων.

Η οργάνωση εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Οι αστυνομικοί στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής συνέλαβαν τρεις Έλληνες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, εκ των οποίων ο ένας είχε συντονιστικό ρόλο.

Οι ποσότητες του καπνού για την παρασκευή των τσιγάρων εισάγονταν από τη Βουλγαρία και ακολουθούσε η επεξεργασία και η τυποποίηση στο παράνομο εργοστάσιο στο Λάκκωμα, ώστε να προσομοιάζουν με κανονικές μάρκες τσιγάρων, και στη συνέχεια τα διοχέτευαν στην αγορά της Αθήνας

Τα μέλη της σπείρας είχαν στήσει ολόκληρη γραμμή παραγωγής και διακίνησης λαθραίων τσιγάρων στο Λάκκωμα και στο Καλοχώρι, αντίστοιχα, τα οποία στη συνέχεια τα προωθούσαν παράνομα στην αγορά της Αθήνας, γεμίζοντας μάλιστα κάθε εβδομάδα ένα φορτηγό με προορισμό την πρωτεύουσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 27 αλλοδαποί εργάτες οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι εργάζονταν και διέμεναν στο "εργοστάσιο". Το μέγεθος του παράνομου εργοστασίου ήταν τόσο μεγάλο που οι αστυνομικοί το παρομοίαζαν με μονάδα μεγάλης καπνοβιομηχανίας.

Όπως αναφέρθηκε, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα μια εικονική εταιρεία μεταφορών, η οποία δεν κινούσε υποψίες λόγω της συγκεκριμένης περιοχής, όπου εδρεύουν δεκάδες μεταφορικές επιχειρήσεις. Άλλωστε, όπως αναφέρει η Αστυνομία, διέθετε 7 κλαρκ, φορτηγά και μια σειρά μηχανημάτων για την παρασκευή των τσιγάρων.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω και ακόμη: 590.000 πακέτα τσιγάρα δηλαδή περισσότερα από 11,5 εκατομμύρια τεμάχια, 20 τόνοι και 320 κιλά επεξεργασμένου καπνού και πρώτες ύλες

PreviousNext